3
Emma
Holmgren
Emma Holmgren är en vass målvakt med blixtsnabb reaktionsförmåga. Moderklubben är Gamla Uppsala IK och Emma har också representerat bland annat Hammarby IF, Linköpings FC och Uppsala IK. I Uppsala IK spelade Emma alla 22 matcher när laget var nykomlingar i Damallsvenskan. Efter den säsongen värvades Emma av Eskilstuna United DFF. Hon har även spelat i svenska U17, U19, och U23.

Vad ser du fram emot 2021?
Ser fram emot att vinna matcher genom att spela en attraktiv fotboll! Jag ser också verkligen fram emot att höra Tuna12 från läktaren. När jag spelat mot United tidigare så har man tydligt märkt av Tuna12:s stöd från läktaren. En riktigt grym supporterklubb!

Vad är ditt bästa fotbollsminne?
Finns många att välja på, men EM-guldet med U19 i Israel var en häftig upplevelse! Vi var inte ens tippade att gå till slutspel. Men så tar vi oss till slutspel där vi genom starka insatser och straffdrama går till final och vinner em guld!

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?*
Jag skulle säg att jag är en modern målvakt med vinnarskalle!

Berätta något om dig som många inte vet.
Många vet inte att jag, precis som Matilda Plan, har jag spelat bandy i flera år. Där har jag bland annat vunnit VM-guld med ungdomslandslaget.
Sociala Medier