18
Halimatu
Ayinde
Halimatu Ayinde är både en stark och snabb mittfältare som värvades till Eskilstuna United DFF 2018. Ayinde har även representerat amerikanska Western New York Flash (USA) och FK Minsk (BLR). Halimatu har, precis som lagkamraten Sonia Okobi, tävlat i VM med det nigerianska landslaget i Kanada 2015 samt i Frankrike 2019.

Vad ser du fram emot 2021?
Jag ser fram emot att uppleva en härlig säsong med Eskilstuna United. Jag hoppas att vi ska kunna vara ett av dem tre lagen som kvalificerar sig till Champions League. Jag hoppas också kunna skriva upp fler mål och assister i mitt namn.

Vad är ditt bästa fotbollsminne?
Jag har många bra minnen från min fotbollskarriär och det som jag värdesätter mest är min debut i landslaget (The Super Falcons of Nigeria). Jag var 18 år och vi spelade en vänskapsmatch mot det japanska landslaget.

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?
Jag har nog ingen specifik kvalité. Allt jag gör är att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Mina kompisar säger att jag är fysiskt stark och snabb.

Berätta något om dig som många inte vet.
Jag är väldigt vänskaplig och gillar att njuta av livet. Jag är vänlig och öppen mot nya människor även om vissa säger att jag ser seriös ut ibland.
Sociala Medier