Bli partner

Detta bidrar du till när du investerar i Eskilstuna United

Elitfotboll – som underhåller och inspirerar

I Eskilstuna United startar elitfotbollen i vår akademi. Genom aktiv sponsring av våra elitlag ger vi dig synlighet på våra dräkter och på Tunavallen. På detta sätt bidrar du till att Eskilstunaborna och andra fans får uppleva elitfotboll och spännande matcher i stan. Damallsvenskan hamnar på andra plats i en jämförelse med sju andra europeiska ligor när det gäller jämnhet i matcher.

Du bidrar också till att våra unga fotbollsspelare har förebilder i sin närhet att inspireras av.

Ungdomsfotboll – alla tjejer kan och får spela fotboll

Vi bedriver vår ungdomsfotboll på Årby. Genom aktiv sponsring av vår ungdomsverksamhet bidrar du till att våra tjejer får möjlighet att göra det de älskar – träna och spela fotboll. Du bidrar också till ett aktivt och positivt Årby.

Hållbarhet – finns i föreningens dna

Genom aktiv sponsring av Eskilstuna United bidrar du till ett bättre och mer jämställt Eskilstuna för våra unga tjejer och killar.

Genom ditt sponsorskap gör du det möjligt för oss att bedriva Girls United, som ser till att fler tjejer får möjlighet att vara fysiskt aktiva och ha en meningsfull fritid. Syftet med Girls United är att öka delaktigheten för tjejer som lever långt ifrån idrottsrörelsen. Med värderingsövningar under träningarna vill Girls United stärka unga tjejer som individer och i samhället.

Investera i en framtidsbransch

Här är några andra intressanta siffror för dig som vill investera i framtidsbranschen svensk damfotboll.

  • 51 procent av damfotbollfans i Sverige är kvinnor.
  • 27 procent av damfotbollsfansen är 18-34 år.
  • Detta motiverar damfotbollsfansen i Sverige: Inspirerande att se kvinnor vara framgångsrika på elitnivå, underhållning, nivån på fotbollen är hög.
  • Publiksnittet i damallsvenskan är 858 personer, endast engelska Womens super league har fler med 996 personer per match.
  • Damfotbollen i Sverige har en utvecklingspotential från dagens 1,95 miljoner fans till 4, 2 miljoner under kommande årtionde.
  • 44 procent av befolkningen i Sverige är benägna att intressera sig för företag som sponsrar damfotboll (för herrfotboll är motsvarande siffra 36 procent).
  • 71 procent av damfotbollsfansen är benägna att handla av sponsorföretag (motsvarande siffra för herrfotbollen är 32 procent).

Ovanstående siffror kommer från en jämförande studie gjord av Uefa.

Kontakta oss

Vill du stötta vårt Eskilstuna United i vår fortsatta satsning mot en mer jämställd fotboll? Kontakta oss:

Pär Eriksson
Epost: pelle.eriksson@hotmail.com
Mobil: 070-167 21 45

Henrik Malmlöf
Epost: henrik.malmlof@seb.se
Mobil: 076-769 12 64

Håkan Karlsson,
Epost: hakan.karlsson@tingsvalvet.se
Mobil: 070-618 24 61