Hållbarhetsseminarium

2023 års andra hållbarhetsseminarium hålls den 21 november

Vi ses kl. 9.30-12 på MunktellScience park, Portgatan 3 Eskilstuna. Dagen arrangeras tillsammans me RF/Sisu och temat är Idrott + näringsliv = samhällsutveckling.

Information och anmälan

Datum och tid: 21 NOVEMBER 2023, 9.30 – 12.00

Plats: MunktellScience park, Portgatan 3 Eskilstuna

Anmälan till: sportkontoret@eskilstunaunited.se, skriv hållbarhetsseminarium i ämnesraden och ange namn och företag på de som ska komma samt faktureringsadress.

Anmäl senast: 7 november

Avgift: 295 kronor per person. För dig som har detta i ditt samarbetsavtal med oss är det avgiftsfritt, liksom för särskilt inbjudna föreningar. Ni behöver dock anmäla er efter som antalet platser är begränsat.

Hållbarhetsseminariet arrangeras i samarbete med RF/Sisu Sörmland och vår Startelva.

Varför hållbarhetsseminarium?

Med start 2019 identifierade vi i Eskilstuna United ett stort behov från våra partner att beskriva och diskutera hållbarhetsfrågor, jämställdhet och samhällsfrågor i vår gemensamma kontext:fotboll, företag och samhälle. Grunden i detta resulterade i ett hållbarhetsseminarium där bland annat våra partner Sparbanken Rekarne, Elitfotboll Dam (EFD) och husleverantören OBOS bidrog till ett innehållsrikt program.

År 2020 hade vi inget seminarium på grund av covid-restriktionerna och inte heller 2022 blev det något på grund av ekonomiska och organisatoriska svårigheter. 2023 har vi tagit nya tag och hittillsarrangert ett seminarium och ar alltså ett till på gång.

Filmen nedan på sidan är från den 20 oktober 2021 då vi arrangerade seminariet tillsammans med Handelskammaren Mälardalen.

Hållbarhetsseminariet 31 januari 2023

Vårens hållbarhetsseminarium handlade bland annat om:

Trygghet, jämställdhet och hållbar stad, så kan fotbollen och min organisation bidra!
Paneldiskussion med bland annat Annika Helg, vd på Sparbanken Rekarne och Sandra Råsberg, HR och kommunikationschef på Kfast och Fredrik Malmberg, varumärkesansvarig på Esem.

Varför behövs jämställdhetsfrågan i sponsringssammanhang?
Åsa Karlsson, Rättighetsbyrån

Kfast, det kommunala bostadsbolaget, om sitt jämställdhetsarbete och varför jämställdhet är viktigt för dem.

Hållbarhetsseminariet 2021

Så tyckte Lena Högfeldt, VD, Länsförsäkringar Södermanland om dagen

”Det är betydelsefullt att samlas och prata och få andras perspektiv om de här viktiga frågorna. Det är bra att Eskilstuna United och Mälardalens Handelskammare har tagit initiativ till det.

Det var spännande att vi var eniga i att vi kan vara inspiratörer kring hållbarhet. I dagsläget har vi olika roller men genom att samarbeta utifrån våra olika perspektiv kan vi skapa en ännu större förflyttning. Dessutom var vi eniga i hur viktigt det är med samverkan men också att vi strävar mot att vi tar ett ökat individuellt ansvar. 

Det var väldigt roligt att vara på plats! Tack för att jag fick möjligheten att vara med och bidra ”