Hållbarhetsseminarie

Med start 2019 identifierade vi ett stort behov från våra partner att sätta hållbarhetsfrågor, jämställdhet och samhällsfrågor på en större nationell karta.
Grunden i detta resulterade i ett hållbarhetsseminarie där bland annat våra partner Sparbanken Rekarne, EFD och OBOS bidrog till ett innehållsrikt program.

Den 20 oktober arrangerades 2021 års hållbarhetsseminarium tillsammans med Handelskammaren Mälardalen. Seminariet kommer att kretsa kring hållbarhet och jämställdhet och under dagen bjuds du på flera intressanta föreläsningar och en paneldiskussion.

Programmet 2021 såg ut såhär:

 • Riki Simic, klubbchef Eskilstuna United berättar om Eskilstuna Uniteds framtidsstrategi
 • Paneldiskussion med
  – Jenny Wärn, HR-chef på Volvo Construction Equpiment
  – Lena Högfeldt, VD på Länsförsäkringar Södermanland
  – Fredrik Malmberg, varumärke-och sponsoransvarig Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö
  – Felicia Rogic, fotbollsspelare i Eskilstuna United.
 • Föreläsning: Hållbar sponsring (Sponsring 4.0) med Åsa Karlsson från Rättighetsbyrån Hållbar sponsring (Sponsring 4.0) Globala målen är viktigt för företag idag men hur ser vi till att sponsringen blir en del av att nå målen? Vilka effekter och trender ser vi kring hållbar sponsring och varför är det en viktig del för företagens varumärkesarbete?
 • Föreläsning: Marie Winslow Andersson, hållbarhetsansvarig, Mindflower AB. Världens agenda 2030 – hur jobbar vi med de sociala delarna? Att arbeta med att minska sin miljöpåverkan är det många verksamheter som har gjort ett tag men hur tar man sig an de sociala aspekterna. Hur kan jag som företag koppla aktiviteter till Agenda 2030?

” Det är betydelsefullt att samlas och prata och få andras perspektiv om de här viktiga frågorna. Det är bra att Eskilstuna United och Mälardalens Handelskammare har tagit initiativ till det.

Det var spännande att vi var eniga i att vi kan vara inspiratörer kring hållbarhet. I dagsläget har vi olika roller men genom att samarbeta utifrån våra olika perspektiv kan vi skapa en ännu större förflyttning. Dessutom var vi eniga i hur viktigt det är med samverkan men också att vi strävar mot att vi tar ett ökat individuellt ansvar. 

Det var väldigt roligt att vara på plats! Tack för att jag fick möjligheten att vara med och bidra ”

– Lena Högfeldt, VD, Länsförsäkringar Södermanland.