Utmärkelser

UEFA Foundation for Children-stipendiet – 2019

Under 2019 valde Svenska Fotbollförbundet Hjärta United för att tävla om det prestigefyllda UEFA Foundation for Children-stipdeniet. Som enda fotbollsförening i Sverige någonsin blev vi utvalda av europeiska fotbollsförbundet UEFA som stipendievinnare. Detta pris är en fantastisk kvalitetsstämpel på att vi verkligen gör skillnad samt att vårat arbete uppmärksammas i Sverige och Europa. Vi sätter Eskilstuna som stad på den globala kartan.

Juni 2019. Vaila Barsley överlämnar UEFA Foundation for Children diplomet till vår huvudsponsor Sparbanken Rekarnes dåvarande VD Mats Bengtsson. Diplomet överlämnades som ett bevis på vår tacksamhet att ha en huvudsponsor som förstår social hållbarhet.

Henrik Lundqvist & Unibets 30/30 Fond – 2020

Under 2020 blev vi som enda fotbollsförening av över 1 000 föreningsansökningar i landet, uttagna som vinnare av NHL-legenden Henrik Lundqvist & Unibets 30/30 Fond. Vinnarnomineringen:

“Det märks att Eskilstuna Uniteds samhällsorganisation Hjärta United är taget direkt ur hjärtat. Med projekt såsom Ronjabollen där ni öppnar upp dörren för unga tjejer från resurssvaga områden att få en väg in i fotbollen och föreningssveriges gemenskap, men även till samhället i stort. Detta är integration på riktigt. Vi hoppas att detta bidrag hjälper er på vägen.”

Årets Innovatörer – 2020

Vaila Barsley och Emelie Lundberg blev nominerade till Årets Innovatörer 2020 vid Eskilstuna Näringslivsgala för deras fantastiska initiativtagande av Hjärta United.