Utmärkelser

Svenska Jämställdhetspriset 2022

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som varje år delas ut till en aktör som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle. Syftet med priset är att uppmärksamma, belöna och hylla goda insatser och exempel. I år har vi tagit emot 32 bidrag från olika branscher och delar av Sverige. Bland nomineringarna finns Eskilstuna United som enda idrottsförening i Sverige.

Årets BAM-profiler 2020

Motivering: Girls United-ledaren är en ung kvinna med intresse för fotboll och utveckling. Girls United-ledaren brinner för att bidra till andras personliga utveckling. Efter egen utbildning i metodiken ansvarar Girls United-ledaren för tjejer i åldrarna 8 – 15 år. Med sitt ledarskap, engagemang och Girls United-metodik att varva fysisk aktivitet och värderingsövningar bidrar Girls United till att deltagarna stärker sin självkänsla och sitt självförtroende. Som Girls United-ledare är man en förebild och inspiratör för tjejerna att också bli Girls United-ledare. Girls United ledarutveckling är organiserad i Lärlingstrappan med färgkoder. Som ung kvinna med engagemang och ansvar för yngre tjejers utveckling är Girls United-ledarna värdiga mottagare av årets BAM Stipendium 2020

UEFA Foundation for Children-stipendiet – 2019

Under 2019 valde Svenska Fotbollförbundet Hjärta United för att tävla om det prestigefyllda UEFA Foundation for Children-stipdeniet. Som enda fotbollsförening i Sverige någonsin blev vi utvalda av europeiska fotbollsförbundet UEFA som stipendievinnare. Detta pris är en fantastisk kvalitetsstämpel på att vi verkligen gör skillnad samt att vårat arbete uppmärksammas i Sverige och Europa. Vi sätter Eskilstuna som stad på den globala kartan.

Juni 2019. Vaila Barsley överlämnar UEFA Foundation for Children diplomet till vår huvudsponsor Sparbanken Rekarnes dåvarande VD Mats Bengtsson. Diplomet överlämnades som ett bevis på vår tacksamhet att ha en huvudsponsor som förstår social hållbarhet.

Henrik Lundqvist & Unibets 30/30 Fond – 2020

Under 2020 blev vi som enda fotbollsförening av över 1 000 föreningsansökningar i landet, uttagna som vinnare av NHL-legenden Henrik Lundqvist & Unibets 30/30 Fond. Vinnarnomineringen:

”Det märks att Eskilstuna Uniteds samhällsorganisation Hjärta United är taget direkt ur hjärtat. Med projekt såsom Girls United där ni öppnar upp dörren för unga tjejer från resurssvaga områden att få en väg in i fotbollen och föreningssveriges gemenskap, men även till samhället i stort. Detta är integration på riktigt. Vi hoppas att detta bidrag hjälper er på vägen.”

Årets Innovatörer – 2020

Vaila Barsley och Emelie Lundberg blev nominerade till Årets Innovatörer 2020 vid Eskilstuna Näringslivsgala för deras fantastiska initiativtagande av Hjärta United.