Care United

Care United är vårt initiativ för att bekämpa ensamheten på serviceboendena Nålmakaren och Strigeln. Våra A-lagspelare fungerar som extraresurser och medmänniskor för äldre. Det var Vaila Barsley och Emelie Lundberg som ville bidra och hjälpa människor utanför sin egen fotbollskarriär. Spelarna lyfte idén, Care United togs fram och det är så grunden för hela Hjärta United lades.

A-lagsspelarna spenderar ett visst antal timmar på äldreboendena för att umgås och hitta på saker tillsammans med de äldre. Vi genomför olika aktiviteter, till exempel nittioplus-gymnastik (90+), ger IT-stöd, spelar Gåfotboll och promenerar med de äldre.

Vår landslagspelare Loreta Kullashi är en av flera United-spelare som under flera år har engagerat sig i Care United. Här spelar hon Yatzi på seniorboendet Strigeln.

Ett fint minne från 2019 när vi bussade alla seniorer från Strigeln och Nålmakaren till Tunavallen. Vi bjöd på fika och A-lagstränaren kom och höll “peppsnack” innan match med seniorerna. En härlig dag som avslutades med vinst över Kopparberg Göteborg (BK Häcken).

Elin Rombing #7
Mitt bästa fotbollsminne är när jag hoppade in i Champions League-matchen mot Wolfsburg 2016.
Se hela truppen