JAG2030 Ambassadörer

Länsförsäkringar Södermanland

”Affärslivet har ju blivit mer och mer jämställt, även om det tar lite tid. För mig som vd är det såklart viktigt dels att ha förebilder men också att skapa förutsättningar, att se till att de olikheter vi bär med oss – tjejer, killar – att vi drar nytta av dem när vi bygger vår organisation. I JAG2030 finns många olika initiativ som ger oss bra förutsättningar för att kunna lyckas med det här arbetet. Jag ser att vi tillsammans kan jobba bra för att kunna nå en ökad jämställdhet”, säger Lena Högfeldt, vd, Länsförsäkringar Södermanland.

Magnolia Bostad AB

”Vi utvecklar inte bara bostäder utan som samhällsutvecklare har vi ett ansvar att skapa trygga stadsdelar för alla. Oavsett kön eller bakgrund. År 2030 – då hoppas jag att den här filmen inte behövs. Att vi alla är lika”, säger Suzana Bossel, marknads- och kommunikationschef på Magnolia Bostad AB.

Riksbyggen

”Jag är själv syster till många systrar. Jag är också mamma till två tjejer. Och jag vill att de ska växa upp och få alla chanser i världen att göra det de vill”, säger Catarina Tenor, Riksbyggen – Rum för hela livet

Ekim Caglar

”Jämställdhet handlar om att våga förändra och ta konkreta steg i jakten på ett bättre samhälle. Och varaktiga positionsförflyttningar – de görs bäst tillsammans”, säger Ekim Caglar, fotbollsförfattare.

Carl Tillenius

”Oavsett vad du vill satsa på – fotboll, trolleri, häxkonst, eller vad det än kan vara ska inte kön spela någon roll. För att vi ska komma dit kan jag inte vifta med min trolleristav för att det ska hända. Vi måste göra det här tillsammans och vi måste jobba hårt”, säger Carl Tillenius, trollkarl. 

YR Cosmetics

”Sponsor har vi faktiskt varit i ganska många år nu, och varför jag ville bli en sponsor är helt enkelt för att jag har fotboll i generna. Nu till nästa stora satsning som jag tycker är otroligt värdefull och viktig – att backa jämställdhet. Nu är det faktiskt riktigt riktigt på tiden att det blir jämställdhet.” säger Yvonne Ryding, ägare av YR Cosmetics AB

Juristi.se

”2003 var året då jag kom till Sverige tillsammans med mina föräldrar. Min pappa hade det så mycket enklare att kunna få ett jobb och via där lära sig språket medan mamma alltid nekades. Tills hon gav upp. Och än i dag har svårt för det svenska språket. 2030 vill jag ha ett samhälle där kvinnor och män har samma rätt och möjlighet att vara aktiva samhällsmedborgare. Jag vill ha ett samhälle där det är jämställt”, säger Bokan Abdullah, grundare av Juristi.se.

Victoria Park Fastighetsbolag

”Vi är fullt medvetna om att fastighetsbranschen är en väldigt mansdominerad bransch, så därför är det väldigt viktigt med positiva förebilder. Därför jobbar vi med miljövärdar, bocoacher och sommarjobbare och där söker vi hela tiden aktivt fler tjejer. För att visa att det går. Och också för att visa att det går att jobba uppåt med de frågorna.” Victoria Park Fastighetsbolag väljer att backa jämställdhet.

Sparbanken Rekarne

Sparbanken Rekarne har varit med oss ända sedan starten för snart 20 år sedan. Som vår huvudsponsor har de möjliggjort vår etablering i damallsvenskan från 2014 och framåt. Vi är glada att de väljer att fortsätta stå vid vår sida i kampen för jämställdhet.Sparbanken Rekarne väljer att backa jämställdhet.

John Forselius

”Alla män gör inte fel men vi har ett kollektivt ansvar att protestera och säga ifrån. Jag har bestämt mig för att vara nästa generations förebild. Förändring börjar alltid hos dig själv”, säger John Forselius, ungdomsledare i Eskilstuna United. John väljer att backa jämställdhet. Gör det du med – bli en del av JAG2030. Vi börjar nu!