Storspel av Holmgren hjälpte inte

Rosengård visade sig vara ett övermäktigt motstånd i söndagens drabbning på Tunavallen.
3-19 i avslut och 2-12 i avslut på mål är talande siffror.
– Luften gick väl ur oss lite när de fick två mål så tätt, säger mycket duktiga målvakten Emma Holmgren om olycksminuten som avgjorde.

Emma var starkt bidragande till att siffrorna inte drog iväg. Till exempel gjorde hon två reflexparader längs marken på chanser för Mimmi Larsson strax innan den tidigare Unitedforwarden fick sin revansch.
En praktträff med högern från strax utanför straffområdet smet in för 0-1 i den 25:e minuten.
– Vi hade ingen press på bollhållaren där och hon sköt stolpe-in, säger Emma Holmgren.
– Jag tycker att vi började hyfsat, första kvarten ungefär. Sedan fick de grepp om oss och vi var inte tillräckligt rädda om bollen, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.

Felicia Rogic och övriga Unitedanfallare hade det tufft. Här syns ”Felle” i kamp med Emma Berglund, i bakgrunden målskytten Olivia Schough.

Det värsta för United var att mer eller mindre direkt på avspark kom även 0-2. Värdarna tappade bollen i uppspelsfasen, Rosengård ställde om snabbt och kreativa Jelena Cankovic hittade Olivia Schough som rullade in bollen i Holmgrens bortre hörn.
– Jag vet inte hur många spelare de anföll med där, kändes som det var många så jag vågade inte riktigt gå ut och skära av Olivia, säger Unitedmålvakten om den andra fullträffen från en tidigare Eskilstunaspelare.

Från det läget blev det förstås blytungt för hemmalaget. Caroline Seger och Jelena Cankovic var plågsamt bollsäkra centralt på planen och dominerade kraftfullt händelserna.
– Det här kändes lugnt och behärskat. Många ville ha bollen i dag och alla löpte mycket. Jag tycker att vi rullade ut dem, sammanfattar Seger sitt lags seger.

För särskilt mycket mer dramatik blev det inte efter den minut som avgjorde allting.
Emma Holmgren gjorde dock några sylvassa parader till, en på en farlig nick som hon slog bort och sedan fångade bollen när hon själv hade landat liggande på egen mållinje. I andra halvleken slängde hon sig åt vänster och fullt utsträckt nådde hon precis att mota Katrine Vejles långskott.
Vilken räddning är du mest nöjd med, Emma?
– Oj, jag vet inte. Ingen jag kommer på så här direkt efteråt. Men det var i alla fall mycket att göra, vi mötte ett väldigt skickligt lag.

Tidigare Unitedspelaren Fiona Brown var högerback i Rosengård och tampades bland annat här med inbytta Ngozi Sonia Okobi.

United valde att gå ner på fyrbackslinje efter sidbytet och fick lite bättre kontroll på händelserna. Framåt hade man dock förtvivlat svårt att hota och de två avsluten på mål var två ganska tama nickar, av Matilda Plan respektive Loreta Kullashi, som Rosengårdsmålvakten enkelt kunde plocka åt sig.
En gång hettade det till. Det var när Sanne Troelsgaard skickade Matilda Plan i backen strax före pausen.
– Jag tycker att Troelsgaard borde fått rött kort eftersom hon bara minuten innan hade sänkt Fanny Andersson, säger Munken som i övrigt sammanfattar drabbningen så här:
– När vi gjorde rätt och vågade vara rädda om bollen såg det bättre ut. Men över 90 minuter räckte det inte och de hade gjort sin läxa eftersom de stängde löpningarna från våra forwards skickligt. De var bättre i dag, punkt.

Utöver Emma Holmgren, som logiskt prisades som Uniteds bästa spelare, vill vi även nämna en mycket fin insats av Amanda Nildén som vänsterytter och därefter vänsterback efter att Elise Stenevik blev utbytt.
Matilda Plan kom också rätt i många situationer och Emma Östlund såg mer bekväm ut i mittbacksrollen än hon varit på högersidan tidigare.
Vi laddar om och härnäst gästar vi KIF Örebro på söndag följt av cupfinalen borta mot Häcken 13 maj.

Matchfakta
Eskilstuna United-Rosengård 0-2 (0-2)

0-1 (25) Mimmi Larsson, 0-2 (26) Olivia Schough
Varningar, Rosengård: Sanne Troelsgaard, Fiona Brown
Domare: Sara Wiinikka

Mer matchfakta

Dela