”De spelar med stort självförtroende”

Eskilstuna United tar sig an årets längsta resa när man i dag gästar Piteå i Norrbotten för match i OBOS Damallsvenskan.
Då blir det en senaste nytt-rapport från flygplatsen av tränaren Fredrik Bernhardsson.

I fjol tog Piteå 16 poäng på hela säsongen och slutade näst sist, kontraktet räddades genom att man hade Växjö bakom sig.
I år har laget plockat 13 poäng redan på de sex första omgångarna och kan alltså nå upp till fjolårets skörd redan i dag, om det blir seger mot United.
Ett rejält förbättrat lag är alltså den utmaning som väntar och så här går tankarna i Unitedlägret:

”Vi befinner sig i skrivande stund på Arlanda och är på väg till Piteå för nästa utmaning i OBOS Damallsvenskan. Piteå har inlett årets serie på ett imponerande sätt. Laget spelar med stort självförtroende och är som vanligt ett väldigt hårt jobbande lag och skarpa på fasta situationer. 
Vi fortsätter vår process i att utveckla både spelare och vårt kollektiva spel vidare under träningsveckorna. Inför dagens match har vi poängterat noggrannheten i vår speluppbyggnad, men också tränat på vårt etableringsspel som förhoppningsvis ska leda till skapade målchanser för oss.
Vi går in en intensiv vecka med tre matcher på sju dagar, och det blir viktigt att hitta rätt belastning för spelarna. I truppen är det en ändring mot senast, Lucia tar en plats då Alva spelade med F19 igår och får ledigt idag.”

Dela