Drömstart, superinhopp och seger!

Vad gör Anna Oscarsson när hon byts in på en ovan position?
Hon ser till att bli målskytt – efter knappt en halv minut på planen.
– Och jag som nästan aldrig gör mål, säger hon med ett skratt efter superinhoppet i 3-0-segern mot Brommapojkarna.

Nykomlingen gavs aldrig en chans att störa United på Tunavallen under torsdagskvällen. Hemmalaget ordnade nämligen en rivstart av stora mått – tacka Mia Jalkerud för det.
I andra minuten nickade måltjuven in 1-0 efter en hörna.
I nionde minuten skickade hon in 2-0 på straff efter att Ngozi Sonia Okobi blivit fälld.
Däremellan hade Mia dessutom ett skott i ribban – om det också blivit mål hade hon kanske satt rekord som snabbaste hattrickmakare i OBOS Damallsvenskan?
– Väldigt skönt att vi fick utdelning på ett par fasta situationer direkt. Jag tyckte att vi hade bra kontroll och i första halvleken visade vi hur bra vi kan spela, säger tränaren Fredrik Bernhardsson och fortsätter:
– Vi hade även scoutat BP bra, visste vilka ytor vi ville komma åt, justerade vår uppställning lite för att hitta dem och lyckades. Det enda som kändes lite synd var att vi inte kunde få ännu mer utdelning framåt. Vi var lite för långt ifrån vid de avgörande passningarna.

Mia Jalkerud var glödhet i början. Unitedforwarden hann med två mål och en ribbträff innan tio minuter hade avverkats.

Men United bjöd verkligen på fina kombinationer och bra tempo före pausen och pressade ner BP rejält.
– Vi ville visa fansen att vi är mycket bättre än vi var mot Linköping. Det var ingen bra nivå då och så långt ner vill vi inte sjunka igen, säger Anna Oscarsson.
Även om BP fick en lite slumpartad ribbträff på ett inlägg, och en farlig nick direkt efter, så kändes 2-0 halvvägs fullt rättvist, nästan i underkant.

– Andra halvleken blev svår. Det var inte så mycket struktur – vi gillar struktur – och så kändes det lite avslaget, anser tränare Bernhardsson.
Även från läktarhåll fick man intrycket att tiden till stor del spelades av. United var på väg mot tre poäng, gästerna hade inte förmågan att hota. Men det skulle alltså bli ett mål till.

Efter 71.35 tog Anna Oscarsson ett inkast just när hon blivit inbytt på vänstersidan av mittfältet. Efter 72.00 rullade hennes skott över mållinjen och det stod 3-0.
– Vilket succédrag bytet var, säger Fredrik Bernhardsson med ett stort leende till Anna i intervjuområdet.
– Jag har knappt varit vänsterytter förut, möjligen någon enstaka gång tidigare. Men det gick ju bra, även om det var svårare defensivt när allt var spegelvänt på hur man skulle upp i pressen, säger Anna.
Hann du ens bli andfådd innan du blev målskytt?
– Nej. Det blev jag efteråt.
Har du gjort något seriemål för United tidigare?
– Nej, det har blivit något i träningsmatch och cupmatch men inte i serien.
Oscarssons skott styrdes rätt – med hemmaögon sett – via Shannon Woeller och i mål och blev spiken i kistan. Men dubbelbytet, där Anna kom in samtidigt som Emma Engström, höll faktiskt på att bli osannolikt succéartat.
Bara någon minut senare var nämligen Emma fri och hade chans att styra in 4-0 men hon fick inte rätta riktningen på bollen. 3-0 räckte dock så klart mycket väl till tre poäng.

Anna Oscarsson klappas om efter 3-0-målet som kom mer eller mindre omgående efter att hon blivit inbytt.

Med tre matcher på en vecka var United nöjt över att kunna rotera lite i laget och göra en del byten för att inte slita alltför mycket på laget. Man gladdes också mycket över att hålla nollan.
– Jag blev så klart lite sur när jag inte skulle starta, det vill man ju alltid. Samtidigt förstår jag att tränarna har en plan, det är väldigt många matcher nu och vi har en bred trupp att välja bland, säger Anna Oscarsson.
Felicia Saving fick pris som Uniteds bästa, en annan hemsidan vill nämna är Elin Rombing, företagsam på högerkanten. Vi noterade också att Unitedprofilen Vaila Barsley fanns på bänken men inte blev inbytt för BP. När hon värmde vid sidlinjen fick hon dock värmande hejaramsor från Tuna12.
Ni som längtar efter att få se United spela igen efter den här fina insatsen behöver bara vänta till måndag kväll, då gästar vi Djurgården.

Matchfakta
Eskilstuna United-Brommapojkarna 3-0 (2-0)

1-0 (2) Mia Jalkerud, 2-0 (9) Mia Jalkerud, straff, 3-0 (72) Anna Oscarsson
Varningar, United: Matilda Plan
BP: Shannon Woeller, Mathilda Johansson Prakt, Filippa Wallén
Domare: Sandra Almkvist
Publik: 823

Dela