Tack för ditt stöd och engagemang – du är en viktig del av Eskilstuna United!

Sommarbrev från Eskilstuna Uniteds ordförande.

Vi är nu halvvägs in i säsongen 2023 och så här mitt i sommaren blir det lite av halvtidsvila och vi passar på att summera arbetet i Eskilstuna United.

Nu har vi mött alla lag i Elitettan och konstaterar att det kanske var tuffare än vi trodde. Många lag är erfarna och har genom åren byggt upp en stabilitet, som vi ännu saknar med vårt unga lag. Samtidigt är våra spelare och tränarteam relativt nöjda med var vi befinner oss just nu. Vi behöver påminna oss om att vi faktiskt står med en helt ny spelartrupp, unga spelare med stor talang men med liten erfarenhet.

Ny bygger vi det nya United

Med stöd från näringslivet, supportrar, spelare, ledare, föräldrar och vänner till United håller vi nu på att bygga upp det nya United. Och resan är redan påbörjad. Vi har anställt den erfarna Julie Rytterlund som ansvarig för ungdomsverksamheten och akademin. Med hennes arbete kommer vi att rikta blickarna än mer mot vad som sker på Årby och i våra akademilag. Målet är att vårt a-lag ska bestå av fler spelare från Eskilstuna, Sörmland och Mälardalen. 

Med Vaila Barsley, Daniel Wiklund och Annica Barsley – tre kompetenta tränare och ledare med stark känsla för Eskilstuna och United – bygger vi en verksamhet och fotbollskultur där våra spelare får de bästa förutsättningarna att lyckas.

Just nu arrangerar vi Sommarlovsfotboll tillsammans med AFC Eskilstuna. Under hösten fortsätter vi med Girls United, nu i Lagersbersgskolan, där tjejer får träffas och spela fotboll, fika och snacka.

Med JAG2030-matchen den 13 augusti inleder vi höstsäsongen mot AIK hemma på Tunavallen. Det är vår manifestation för ökad jämställdhet inom fotbollen, näringslivet och samhället. Hoppas vi ses där!

Du är avgörande för Uniteds framgångar

Med det här sommarbrevet vill vi tacka alla som stöttar oss i med och motgång. Ni är helt avgörande för Uniteds framgångar och framtid. Tillsammans skapar vi en förening som förenar och vi gör Eskilstuna attraktivare att bo, leva och verka i.

Tack för att just du vill vara en del av Eskilstuna United!

Anna Arnerdal,
ordförande

Dela