”Work United vände hela mitt liv upp & ner, till det positiva!”

Hur går Work United-processen till ? Vi träffade vår partner Mälarplast AB ute i Vilsta Industriområde tidigare under veckan. Där mötte vi upp Henrik Wellin som är produktionschef på Mälarplast och Andreas Bood, en kandidat från Work United som nu har gått från en provanställning till fast anställning.

Andreas Bood, montör på Mälarplast AB.

Andreas Bood berätta om din bakgrund, Work United-processen samt hur ser ditt liv ut idag?
”Jag är 31 år gammal och jag har aldrig haft ett jobb i hela mitt liv. De senaste 8 åren har jag aktivt sökt arbete, men för varje år som gick så blev jag mer och mer nedslagen. Ingen självkänsla, dåligt självförtroende och självsäkerheten var totalt körd i botten. När jag träffade Work United i februari tidigare i år så gick hela processen blixtsnabbt och ni fungerade verkligen som en säkerhetslina gentemot Mälarplast, då ni redan sedan många år har en upparbetad bra relation.

Er hjälp har varit helt ovärderligt för mig och jag kan inte riktigt beskriva hur mycket Work United har betytt för mig. Jag har levt på socialbidrag de senaste 10 åren och jag har under många år haft stora finansiella skulder. Nu kommer det ta mig 4 år att ”betala tillbaka” mina 10 år som jag gick på socialbidrag, den känslan är otroligt värdefull för mig, att nu verkligen och på riktigt kunna ge tillbaka till samhället.

Nu har min provanställning gått ut och jag en fast anställning som operatör på Mälarplast. Jag sover bättre, har skaffat mig en sambo och flyttat ur min etta till en större tvåa samt två katter. Allt, precis allt har fallit på plats i mitt liv nu. I februari nästa år kommer jag dessutom vara helt skuldfri. Mitt liv har vänt sig totalt upp och ner, till det positiva. ”

Henrik Welin, produktionschef på Mälarplast.

Henrik, hur ser du på Work United-processen och hur ser ni på partnerskapet med Eskilstuna United?

”Vi är positivt förvånade att Eskilstuna United genom Work United matchar ut personer till arbetsmarknaden, det var en aha-upplevelse. Det är alltid otroligt värdefullt att ge någon chansen till ett arbete. Man går mycket på magkänsla och Work Uniteds-matchningsprocess föll otroligt bra ut och har gett oss ett bra resultat.

Vi är otroligt nöjda med Andreas och ser fram emot att fortsätta vårat partnerskap med Eskilstuna United & Work United under många år i framtiden.”

Är ditt företag intresserade av Work United? Kontakta nedstående:

Emre Gürler, emre@eskilstunaunited.se, 073-971 47 04 eller Sandi Sharro Haddad sandi.sharro@eskilstunaunited.se, 072-358 32 08

Dela