Langörgen efter förlusten: ”Jättetråkigt”

Det blev en 0-1 förlust för Eskilstuna United hemma mot Gamla Uppsala SK idag.

Med två raka förluster i ryggsäcken stod United revanschsugna och redo för en fredagsmatch på Tunavallen. Gamla Uppsala SK inledde matchen med ett tidigt skott mot hemmamålet och ägde efter det större delen av spelet. Damerna i blått fick fatt på bollen och kunde under vissa tillfällen få igång ett spel inom laget. Fina bollar slogs och farliga chanser ägde rum framför bortamålet ett flertal gånger – däremot utan resultat.

Andra halvlek utspelade sig på ett liknande sätt. Gamla Uppsala befann sig under stora delar av matchen på hemmalagets planhalva. De tillfällen som United var bollägande bjöd de däremot publiken på fina målchanser och farliga situationer. Inhopparen, och elitettan-debutanten, Cajsa Karlsson hade under två tillfällen ett snyggt samarbete med Ida Åkerlund vilket ledde till två nära målchanser. Men trots damernas tillfällen framför mål, hade bortalaget likvärdiga chanser. I minut 65 satte Uppsalas Camilla Olsson dagens enda mål, och matchen slutade 0-1 till gästerna.

Målvakten Julia Langörgens ord om matchen:
– Tråkigt med förlust. Det är hårt motstånd och tuffa dueller. Det är jättetråkigt just nu.

Tränare Barsley var också besviken över förlusten:
– Det känns som vi inte gjorde det vi har pratat om. Absolut, vi gjorde en hård insats och vi kämpade. Men vi spelade inte som vi ska idag. Vi måste vara mer jämna i vår prestation.

Mål
Camilla Olsson 65’

Startelva

1. Julia Langören

6. Paige McAllister (45’)

3. Kim Sundlöv

8. Alex Benediktsson

5. Märta Jävergren

13. Elisabeth Tillenius

21. Jessica Miclat (60’)

18. Agnes Wigholm

24. Moa Selling

7. Astrid Larsson

14. Ida Åkerlund

Ersättare

30. Tuva Brannemo

4. Tilde Bergquist

9. Kaisa Collin (60’)

19. Fatuma Nondo

20. Elsa Johansson

22. Lucia Duras

23. Fiona Eriksson (60’)

25. Cajsa Karlsson (45’) (60’)

Publiksiffra

255 st

Nästa hemmamatch

Tack alla som kom och såg dagens match. Nästa hemmamatch är den 2 juli klockan 15.00, då Lidköping kommer på besök. Biljetter köper ni som vanligt på eskilstunaunited.ebiljett.nu

Dela