Hedvig Lindahl avslutar karriären i Eskilstuna United

Hedvig Lindahl med 189 landskamper har under våren förstärkt på målvaktssidan i Eskilstuna United. Nu väljer hon att avsluta sin aktiva karriär. Kom och fira en av Sveriges genom tiderna mest meriterade fotbollsspelare på lördag den 25 maj på Tunavallen i Eskilstuna.

Nu avslutar Hedvig Lindahl sin målvaktskarriär i klubben där allt började.

– Tack till alla i Eskilstuna United. Tack för alla upplevelser jag haft i den här tröjan både nu och förr. Det känns bra att få avsluta en lång fotbollskarriär här, med vänner, då det var här karriären tog rejäl fart en dag för länge sedan. Tack för att ni gett mig gåvan att få ett värdigt avslut på en lång karriär, det är något jag alltid kommer vara tacksam för, säger Hedvig Lindahl.

Mellan 1998 och 2000 spelade Hedvig Lindahl i Tunafors SK – den klubb som 2002 bildade Eskilstuna United tillsammans med Slagsta IK. Därefter startade en lång och framgångsrik karriär med meriter som två OS-silver och två VM-brons med Sverige. 2018 utsågs hon till världens bästa målvakt och är den målvakt i Sverige som gjort flest landskamper. Hon har spelat i klubbar som Chelsea, VfL Wolfsburg och Atlético Madrid.

– Det känns som att stjärnorna stod rätt när Hedvig kom till oss i våras. Cirkeln är sluten och nu kan hon avsluta på sina egna villkor. Hon har haft en otrolig karriär och vi är så lyckligt lottade som fått ha en liten roll i den. Jag hoppas att vi kan ge Hedvig den bästa avslutningen i helgen med stor publik och 3 poäng, säger huvudtränare i Eskilstuna United, Vaila Barsley.

Kom och hylla Hedvig Lindahl på Tunavallen i Eskilstuna nu på lördag den 25/5 kl. 15.00. Eskilstuna United möter serieledarna Alingsås. Dessutom firar Tunavallen 100 år och det bjuds på jubileumstårta, utställning, uppvisning av föreningar med mera. Det är fri entré och portarna öppnar klockan 13.00.

– Det har varit en stor glädje och ett privilegium för oss att ha haft Hedvig Lindahls hos oss under våren. Som spelare och person sätter hon avtryck både på plan och utanför. Hon är uppskattad av så många och vi får nu förmånen att ge henne ett fint och värdigt avslut på hennes fantastiska karriär, säger Anna Arnerdal, ordförande i Eskilstuna United.

Dela