”Jobbat hårt på att spela oss ur press”

Eskilstuna Uniteds spelschema innebär att man inleder säsongen mot tre lag med liknande ambitioner i OBOS Damallsvenskan. Den tredje av dessa uppgifter väntar i dag – Kristianstad.
Inför den svåra bortamatchen bjuder hemsidan er som vanligt på senaste nytt.

Det har bokstavligt talat börjat både upp och ner för United. Först rejält upp efter den charmanta premiärinsatsen och segern mot Hammarby, sedan ner genom en svagare insats och förlust hemma mot Linköping.

Att åka till Skåne och betvinga Kristianstad brukar av tradition vara en krävande uppgift och dessutom har United fått sig en läxa av dagens motståndare en gång tidigare under 2022.
Tränare Fredrik Bernhardsson resonerar bland annat kring lärdomen av detta i dagens försnack:

”I dag är det dags för oss att kliva in i den tredje omgången av årets damallsvenska, där Kristianstad står för motståndet. Vi möttes tidigare i år i en träningsmatch, där KDFF vann klart. Vi har analyserat den insatsen och har dagens matchplan klar för oss. Vi ser fram emot att ta oss an denna uppgift och känner oss väl förberedda! 
Vi är inte nöjda med matchen senast mot Linköping, och vi har jobbat hårt med vissa delar i vårt anfallsspel för att bli mer bekväma med att spela oss ur motståndarnas press. Det hoppas vi såklart att vi får ”träff på” i dagens match.
I truppen är Matilda Plan tillbaka, vilket ger oss fler alternativ i de bakre leden. I övrigt är truppstatusen samma som senast.”

Matchstart 17.00 i Skåne i eftermiddag. Då jagar vi tre nya bortapoäng!

Dela