Första nyförvärvet presenteras

Hon är tillbaka! Första nyförvärvet är klart och det är ett välbekant och kärt namn för många.

– Jag tror att alla runt klubben och fansen kommer att vara väldigt nöjda med min första värvning, det är definitivt jag, säger tränare Vaila Barsley.

Kaisa Collin är tillbaka!

– Jag är jätteglad över att få tillbaka Collin till klubben. Kaisa är en allround forward, hon är bra med ryggen mot mål och i uppspelet kan hon springa in bakom, hon är bra i boxen med både fötter och huvud. När Collin får lite konsekvent speltid kommer hon att vara en toppspelare i Elitettan den här säsongen, säger Barsley.

Det fanns inte mycket av tvekan när frågan från Vaila Barsley kom.

– Jag litar på Vaila och vet att vi har samma tankar om fotboll. Jag vet också att United har en toppenmiljö att utvecklas och njuta av fotboll i. Det känns som att komma hem. Jag vill hjälpa United till damallsvenskan igen, säger Kaisa Collin.

Nu tror hon att hon kommer få en liten annan roll i laget än senast men hoppas att det ska finnas samma Unitedhjärta som tidigare.

– Jag tror att jag måste ta rollen som lagets komiker och skapa en bra stämning. Men samtidigt visa exempel på professionalism. När jag kom till United första gången var jag en ung och lite dum finne som inte kunde någon svenska alls. Så jag hoppas faktiskt att jag själv också är lite annorlunda nu än sist, säger Kaisa med den så välbekanta glimten i ögat.

Arbetet med att få ihop årets trupp pågår för fullt och vi kan vänta oss fler presentationer inom kort.

– Vi jobbar hårt för att hitta rätt balans. Vi behöver en blandning av ungdom och erfarenhet för att vi ska lyckas den här säsongen. Självklart är vi väldigt sena med att värva spelare men jag är ändå nöjd med hur det går och förhoppningsvis har vi några fler spelare att presentera de kommande dagarna. Vi kommer att börja träna på tisdag nästa vecka. Jag hoppas att vi då har majoriteten av spelarna på plats men truppen kommer inte vara klar då, säger Vaila Barsley.

Kaisa Collin i matchen mellan Eskilstuna United DFF- Hammarby, Svenska cupen 2021, på Tunavallen i Eskilstuna. Foto: Anders Nilsson.

Dela