Eskilstuna United spelar i Elitettan 2023

Trots att föreningen nu har ordning på ekonomin väljer även överklagandenämnden att tvångsnedflytta Eskilstuna United till Elitettan. – Nu vet vi vad som gäller inför kommande säsong och får anpassa oss efter det, säger Lina Bertilsson, ordförande Eskilstuna United.

– Jag är besviken. Många har jobbat så oerhört hårt sista tiden för att komma till rätta med ekonomin och rädda föreningen. Att det inte gick hela vägen är tråkigt. Men nu får vi utgå från läget som är. Vi gör en omstart och bygger utifrån det vi har, säger Vaila Barsley, tränare.

Eskilstuna United kommer fortsätta att bygga en organisation för framtiden utifrån den nya situationen och anpassa vår verksamhet efter de förutsättningar som nu gäller. Visionen om att vara en etablerad förening i damallsvenskan över tid och en bra utbildningsplats för unga fotbollsspelare kvarstår. Budgeten för 2023 är dock väsentligt lägre än tidigare år och utgår från vad Eskilstuna som helhet förmår.

– Nu är vi fokuserade på det nya läget med ambitionen att komma tillbaka till Damallsvenskan så fort det går med en bibehållen ekonomisk stabilitet, säger Lina Bertilsson.

Att Damallsvenskan är målet är tydligt även för Vaila Barsley.

– Eskilstuna United har spelat i Damallsvenskan i nio säsonger och jag tycker vi hör hemma där. Vi har några talangfulla spelare födda 03-05 som vi nu kan bygga truppen runt. Jag planerar samtidigt att ta in några erfarna spelare som kan leda oss tillbaka till Damallsvenskan, säger hon.

Dela