Dubbelt självmål – plus en skada

Att Häcken är bra vet vi.
När man då råkar göra två mål åt mästarklubben inser man att det blir oerhört svårt att ens ha vittring på poäng.

Med helhetsbilden klar kan man inte påstå annat än att Göteborgslaget vann lördagens drabbning på Bravida Arena rättvist. Men särskilt under den första halvleken grämde United sig nog över det första av de två självmålen.
Redan i den tredje minuten kom ett Häckeninlägg från högerkanten. Matilda Plan skulle rensa undan och var relativt ostörd när hon fick total felträff.
Bollen seglade i en mycket snöplig båge utom räckhåll för Emma Holmgren och in vid bortre stolpen till 1-0.

Men efter detta hade United bra koll bakåt och Häcken kunde inte skapa en enda het målchans före sidbytet.
Då United inte heller förmådde hota framåt stod det alltså 1-0 i halvtid.
Otroligt mycket mer action blev det däremot efter pausen och en extremt avgörande sekvens kom inom loppet av ungefär en minut.

Först serverade Felicia Rogic ett dröminlägg till Loreta Kullashi. Hon hade möjligheten att sätta 1-1 i tredje spelminuten av halvlek två, alltså i samma skede som 1-0 kom i samma målbur i halvlek ett.
Men nicken blev för tam och Jennifer Falk räddade tämligen enkelt.
Nästan direkt därefter kom Häcken igenom. Stina Blackstenius sköt från nära håll i friläge, Holmgren gjorde en kanonräddning. Elin Rubensson sköt returen via Holmgren i stolpen och sedan kunde Eskilstuna rensa.
Men just när man började pusta ut kom våg två, Johanna Rytting Kaneryd blev fri och då var 2-0 ett faktum.

Vaila Barsley ersatte Matilda Plan i halvtid men den här dagen vilade tydligen en förbannelse över mittbacksrollen. För efter bara en kvart på planen råkade även Vaila styra ett högerinlägg från Häcken i eget mål och det stod 3-0.
Efter det radade hemmalaget upp chanser så Emma Holmgren tvingades till en handfull fina parader för att siffrorna inte skulle skena iväg ytterligare. Det stannade vid 3-0 – samma resultat som i cupfinalen nio dagar tidigare.

Extra salt i såret var att Halimatu Ayinde i den 57:e minuten hamnade olyckligt till i en närkamp, just efter att innermittfältskollegan Noor Eckhoff hade bytts ut. Men United blev helt enkelt tvingat till ytterligare ett byte då nigerianskan såg ut att ha väldigt ont och bars ut på bår.
Förutom Holmgrens andra halvlek var det svårt att hitta någon som stack ut extra i United den här dagen.
Vi får slicka såren, hoppas på ett så positivt besked som möjligt gällande Ayinde och även att årets skörd av självmål blev komplett på Bravida Arena …

Dela