United tvingas lämna WO till cupmatchen mot Linköping

Eskilstuna United skulle mött Linköping FC i Svenska Cupens tredje omgång och måste nu lämna WO efter kommunikationsmiss från Svenska fotbollförbundet.

– Det är såklart tråkigt att behöva lämna detta besked, fotboll ska avgöras på fotbollsplanen, men här har vi ett ansvar gentemot våra spelare och vi bedömer att skaderisken är för stor om vi skulle spela matchen, säger Anna Arnerdal, ordförande i Eskilstuna United.

Redan när det blev klart att Eskilstuna United och Linköping FC skulle mötas hade lagen svårt att komma överens om speldatum. Därför fattades beslutet av Svenska fotbollförbudet att matchen skulle spelas den 11 oktober på Tunavallen. Beslutet fattades redan den 22 september men nådde aldrig Eskilstuna United. Informationen om matchdatumet har heller aldrig publicerats på någon officiell webbplats.

– Det blev tydligt för oss i dag, två dagar innan, att vi förväntades spela matchen på onsdag, vilket inte är möjligt, säger Anna Arnerdal.

Eskilstuna United har för närvarande flera spelare som precis är på väg tillbaka från skador. Med matcher både lördagarna den 7 oktober och den 14 oktober blir det för stor belastning och risk för fler skador att spela en match även på onsdagen. Att ta in spelare från flickor 19-laget är inte ett alternativ då de hade match söndagen den 8 oktober och spelar DM-final på söndag. Att för dem möta allsvenskt motstånd av högsta klass bedömer vi också vara en skaderisk.

– Med de här förutsättningarna är det inte möjligt för oss att spela matchen nu på onsdag och vi tvingas därför lämna walk over, säger Anna Arnerdal.

Ett beslut som gör att föreningen kan tvingas böta 10 000 kronor och inte få spela Svenska Cupen nästa år.

– Eftersom mycket av ansvaret ligger på Svenska fotbollförbundet i detta fall har vi förhoppningar om att slippa straff, det är i alla fall en fråga vi kommer att driva, säger Anna Arnerdal.

Dela