Oavgjort mot Lidköping FK

REFERAT FRÅN MATCHEN ESKILSTUNA UNITED – LIDKÖPING FK I ELITETTAN DEN 2 JULI 2023.

Matchen slutade oavgjort när Eskilstuna United gästades av Lidköping FK hemma under
söndagseftermiddagen.

Den sista hemmamatchen innan sommaruppehållet bjöd på allt annat än sommarkänslor när regnet föll ned över ett grått Tunavallen. Eskilstunas damer lyste däremot upp arenan med sina vackert blåa uniformer. Det var också de blåklädda som var först med att sätta matchens första mål. Ida Åkerlund nätade 1-0 i den 33:e matchminuten. Men lyckan och ledningen varade inte så länge. Efter halvtidsvilan hann den andra halvleken pågå i två minuter innan Lidköpings, Ellen Ahlén, kvitterade med 1-1.

Lagen tog tur, och i den 65:e minuten var det Uniteds Lucia Duras, efter en soloräd, som satte 2-1. Bortalagets Ronja Karlsson Törnborg avslutade sedan med 2-2 ungefär tio minuter senare. Eskilstuna United skapade flera chanser under matchen men med en avsaknad precision i den sista tredjedelen. Tränare Vaila Barsley menade på att resultatet var rättvist, men att det trots det var ett hårt nederlag för damerna:
– Det är alltid jobbigt att spela oavgjort när man varit i ledning två gånger under matchen.

Laget har fyra träningar kvar innan sommarens sista match borta mot Häcken.
– Vi är fortfarande i en process och har flera saker att träna på, avslutar Barsley.