Inget trendbrott i Vittsjö

Eskilstuna United har fortfarande inte vunnit i Vittsjö.
En rejäl bjudning i den 64:e minuten blev ödesdiger i måndagskvällens drabbning som slutade 2-0 (0-0).

Precis som väntat blev det en kämpamatch med begränsade ytor mellan två defensivt skickliga och hårt arbetande lag, så antalet målchanser blev inte många. Under de första 45 minuterna noterades en klar möjlighet åt respektive håll.

Vittsjös kom i nionde minuten. Efter en frispark, skapad då Katlynn Fraine tog bollen med händerna utanför eget straffområde, blev det lite flipper innan ett skottläge plötsligt dök upp. Träffen blev bra men Fraine tog revansch på sitt misstag innan med en fin räddning med högerhanden.

Uniteds möjlighet var ännu närmare. I minut 40 stod Paulina Nyström för en vass individuell prestation, avancerade och drog sedan till med högern från ungefär 20 meter. Bollen fick en underbar båge och var på väg in men Vittsjös målvakt Sabrina D’Angelo slängde sig och orkade precis styra bollen tillräckligt för att få den upp i ribban och ut.

Matchbilden var ganska likvärdig efter sidbytet, fortsatt mycket kamp. Men känslan var att Eskilstuna allt mer tog över och närmade sig att koppla greppet – när allting gick fel i minut 64.
Emma Östlund missade en sidledpassning till mittbackskollegan Joanna Bäkkelund. Hon fick jaga bollen till sidlinjen och valde att passa hem till Fraine. Men precisionen brast och då Fraine hade gått ut en lång bit rullade bollen plötsligt mot ett övergivet mål. Det blev löpduell mellan Clara Markstedt, Fraine och Östlund. Markstedt vann och petade in 1-0.

Den chocken kom United aldrig över. Markstedt var nära att utöka kort senare efter lite mer tveksamt försvarsspel, Fraine löste det med en vass reflexräddning. Men 2-0 skulle komma som spiken i kistan med en vänstervolley av Jutta Rantala i 84:e minuten.

En tung start på hösten för United där dessutom Elise Stenevik fick kliva av redan före halvtid efter en smäll mot nedre delen av ryggen.

Emma Östlund prisades som gästernas bästa spelare. Hemsidan vill även framhålla Paulina Nyström som var företagsam och duellstark på sin tidigare hemmaplan. I övrigt känns det som många kan bättre och förhoppningsvis visas det på söndag när vi tar emot Djurgården.