Vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset utsedd

Under tisdagskvällen presenterades vinnaren av det nationella priset Svenska Jämställdhetspriset 2022. Eskilstuna United DFF var som enda idrottsförening en av fem finalister till priset som vanns av Arbetsförmedlingen.  

I december 2021 presenterades Eskilstuna United DFF som en av fem finalister till Svenska Jämställdhetspriset 2022. Priset delas ut till en samhällsaktör som i sin dagliga verksamhet verkar för jämställdhet mellan män och kvinnor på olika sätt. 
Övriga finalister var Arbetsförmedlingen, Danske Bank, Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) samt Uppsala Kommun där Arbetsförmedlingen vann priset.  

Eskilstuna United nominerades till priset som ett resultat av sitt arbete med jämställdhetsuppropet JAG2030.  

Vi som klubb är både stolta och glada över den uppmärksamhet och den respons vi får genom det arbetet vi bedriver med JAG2030. Samtidigt är det tyvärr så att jämställdhetsmatchen är långt ifrån färdigspelad. Med våra partners och alla de som verkar i och runt klubben fortsätter vi att göra skillnad”, säger Riki Simic, klubbchef Eskilstuna United. 

JAG2030 lanserades i mars 2021 som ett jämställdhetsupprop för ett jämställt samhälle på och utanför fotbollsplanen.  

Vi vill att kvinnor som har fotboll som yrke ska kunna leva på sin lön, att det ska finnas kvinnliga förebilder för våra unga fotbollstjejer och att de ska ha bra förutsättningar att utöva sin sport. Med vårt jämställdhetsupprop, JAG2030, vill vi vara en katalysator för fler som vill jobba för en jämställd fotboll, ett jämställt näringsliv och samhälle. Tillsammans kan vi göra skillnad nu och för kommande generationer. Att vara en av fem finalister är ett fantastiskt erkännande av att det vi gör är viktigt och att det betyder något. Vi gratulerar Arbetsförmedlingen till utmärkelsen, säger Anna Arnerdal, styrelseledamot i Eskilstuna United.  

Dela