Tyst minut inleder helgens cup och planeringen av kommande landskamper fortgår

I helgen spelas Rekarne Girls Cup i Eskilstuna med 32 lag i åldrarna 13, 14 och 15 år. Matcherna startar redan på fredagen och varje match inleds med en tyst minut för att hedra offren efter terrorattentatet i Bryssel. Planeringen av de båda landskamperna den 30 och 31 oktober pågår enligt plan.

Eskilstuna United känner stor sorg efter att två svenska fotbollssupportrar miste livet och ytterligare en skadades i terrordådet innan matchen mellan Belgien och Sverige i Bryssel den 16 oktober. Våra tankar går till de drabbade och deras familjer och vänner.

Dagen efter attentatet i Bryssel skrev Svenska fotbollförbundet:

”Verksamheten inom svensk fotboll är stor och omfattande och fyller en viktig samhällsfunktion. Svensk fotboll kommer att följa de nationella myndigheternas riktlinjer och råd och så länge som myndigheterna inte kommer med nya rekommendationer kommer matcher i Sverige att spelas som planerat. Vi ska inte ge efter för de som med terrormetoder vill få oss att ändra vår samhällsordning och våra dagliga liv.

För att hedra offren för attentatet i Bryssel rekommenderas arrangerande föreningar att genomföra en ceremoni med en stund av tystnad i anslutning till avspark i sina respektive matcher och att spelarna bär sorgband.”

https://aktiva.svenskfotboll.se/nyheter/2023/10/fotbollsverksamheten-fortgar/

Rekarne Girls Cup spelas 20-22 oktober

84 matcher ska spelas i årets upplaga av Rekarne Girls Cup och de startar redan på fredagseftermiddagen. Då kommer samtliga matcher att inledas med en tyst minut för att hedra offren från attentatet i Bryssel.

Här kan du följa resultaten i Rekarne Girls Cup

Planeringen av landskamperna fortgår som planerat

När det gäller U23-landskampen den 30 oktober och EM-kvalmatchen mellan Spanien och Portugal den 31 oktober har Eskilstuna United som lokal arrangör en tät dialog med Svenska fotbollsförbundet angående säkerhetsläget. I nuläget har vi inte några indikationer på att matcherna inte ska kunna spelas och vi arbetar därför som planerat. 

Truppen till U23-landskampen

Truppen släpptes den 17 oktober och vi välkomnar Emma Östlund och Paulina Nyström tillbaka till Tunavallen. Här är hela U23-truppen.

Biljetter

Biljetter till landskamperna köper du på https://eskilstunaunited.ebiljett.nu/.

Biljettpriser (båda landskamperna är inkluderade i biljettpriset)
Vuxen: 120 kr
Ungdom 8-18 år samt senior: 60 kr
Barn 0-7 år: Gratis
Föreningsbiljett: 500 kr (Inkluderar 20 biljetter).

Dela