United klart för semifinal igen

Även en 0-0-match kan kännas som en seger.
Som i dag när Eskilstuna United säkrade semifinalplatsen i Svenska Cupen.
– När det går bra känns smällarna värt det, säger Felicia Saving.

Även om målen uteblev saknades inte chanser i en svängig match. Djurgården dominerade första 25, sedan tog United över.
– Vi gjorde en ändring och gick över till 4-5-1 för att få bättre grepp om dem och det gav effekt. Vi skapade även en del chanser, säger tränaren Fredrik Bernhardsson.

Joanna Bäkkelund hann rädda ett skott nära egen mållinjen och Djurgården hade en ribbträff innan United kom igång. Närmast mål då var innermittfältaren Felicia Saving som i efterspelet till ett inlägg fick skjuta från nära håll med vänstern.
– Jag kommer knappt ihåg vad som hände i situationen, men jag borde ha satt bollen. Jag har bara gjort mål i träningsmatch för United än så länge, säger hon efter vänsterskottet som gick över.

En vänsterhörna från Elise Stenevik gick nästan in direkt. Målvakten i Djurgården ser dock ut att precis kunna hålla (delar av) bollen utanför.

Efter sidbytet svängde dock matchbilden igen och Djurgården tog taktpinnen.
– Det blir väl lite så eftersom de behövde vinna. Jag tyckte ändå att vi hade bra kontroll och inte lät dem skapa särskilt mycket, säger Saving.
Ett stort undantag dock – i minut 50 fick Djurgården straff efter att Linda Motlhalo hakats upp i ett skottläge av Matilda Plan.
– Vi kollade film på det och Matilda var inte ens på henne. Men domaren behöver ju besluta sig på någon tiondel, straffen var i alla fall billig, säger Bernhardsson.
Motlhalo tog läget själv, Unitedmålvakten Milica Kostic gick dock åt rätt håll på straffen och kanske påverkade det så pass mycket att Motlhalo pressades att skjuta utanför.

Milic Kostic slängde sig mot sin högra sida och var som synes bra med för att ta bollen om det hade behövts. Linda Motlhalos straff gick dock utanför.

United kunde också ha avgjort, till exempel när Felicia Rogic och Ngozi Sonia Okobi hade var sin fin chans med ungefär kvarten kvar men det förblev alltså mållöst och United till semi med sju av nio möjliga poäng i gruppen.
– Jag har ju spelat för Hammarby så det vore kul att möta dem. Samtidigt har vi dem i seriepremiären helgen efter, så det kanske inte vore lika kul av den anledningen, funderar Saving om motståndet som lottas fram under måndagen.
Är du helt tillbaka efter problemen i fjol (punkterad lungblåsa, troligen efter någon tackling)?
– Ja, jag tappade en del kondition och så efter det. Men jag har kunnat köra för fullt under försäsongen så jag har inga problem av det längre.
I dag fick du en smäll mot huvudet och en rejäl tackling vid sidlinjen. Hur mår du?
– Det är bra. Så länge man får rätt resultat i matchen så gör det inget, svarar Felicia och ler.

Felicia Saving försöker hålla bollen ifrån anstormande djurgårdsspelare.

Saving var pigg centralt, Elise Stenevik matade inlägg från vänster – varav det kändes som att medspelarna nog borde ha kunnat förvalta något av dem till ett mål – och backlinjen agerade tryggt framför en duktig Milica Kostic.
Så nu är det bara att ladda för semifinal, Uniteds andra raka (i fjol blev det som bekant även final sedan).
– Vi blir nog inte en av de två bästa gruppsegrarna så då blir vi inte seedade och lär få spela borta, säger Fredrik Bernhardsson.
Han fick rätt. När alla grupper nu är avgjorda står det klart att Hammarby och Rosengård blir de seedade lagen och får möta antingen Eskilstuna eller Häcken.

Dela