”Felle”: En titel vore stort

Felicia Rogic har spelat väldigt många matcher för Eskilstuna United.
Lita på att hon taggar till lite extra när det nu handlar om final i Svenska Cupen.
– Inspirerande, säger forwarden inför matchen mot Häcken i Göteborg.

En av lagets stöttepelare och mest rutinerade spelare hade dock gärna sett att matchen haft ytterligare betydelse.
– Ja, det är lite tråkigt att en cuptitel inte ger någonting mer framöver. Vi får se chansen att vinna en titel som tillräcklig inspiration, säger ”Felle”.
Hur rankar du finalens betydelse jämfört med det övriga du upplevt i United?
– Under alla år i klubben har det hunnit bli en del viktiga matcher. Till exempel den då vi säkerställde platsen i Damallsvenskan och de sista omgångarna förra året då poängen behövdes för att hålla oss kvar. I slutändan handlar det om att vinna matchen – och gör vi på det torsdag ger det en titel vilket är stort.

Felicia klev av redan efter 45 minuter senast mot Örebro. Något som kanske kan vara till fördel på Kristi himmelsfärdsdagen då United har späckat spelschema dessa dagar och behöver lite extra energi.
– Jag känner mig extremt spelsugen inför torsdagen och har fått hjälp med det som behövs för att vara 100 procent, säger Felle apropå att hon dragits med lite lättare känningar.

Genrepet blev dock inte det mest lyckade. Segern mot Örebro rann Eskilstunalaget ur händerna när man åkte på ett baklängesmål på tilläggstid så att resultatet skrevs till 1-1.
Hur ser du på upptakten i OBOS Damallsvenskan, Felle?
– Tre poäng i söndags hade gjort att starten kunde ge mer självförtroende och kanske lite mer respekt av de andra lagen. Framförallt hade vi förväntat mer av oss själva i Örebromatchen. Men jag tycker fortfarande att det är lite tidigt att titta i tabellen. Låter man det gå några omgångar till kan man se tydligare vad poängen hittills är värda.

När regerande svenska mästarlaget, numera kallat Häcken, står för motståndet behöver United knappast känna något favoritskap. En trolig matchbild är en hel del löpande utan boll och täckande av ytor för att sedan försöka straffa Göteborgsgänget med sylvassa kontringar.
– Ja, det är väl en ganska bra förutsägelse. Deras offensivt lagda lag ger ju mer space att anfalla på, om och när vi kommer loss, säger Felicia Rogic.
Och om det blir straffläggning för att avgöra finalen, vill du lägga en och vet du redan var du siktar då?
– Jag skjuter gärna straff, det värsta som kan hända är att man missar. Jag har inget speciellt ställe att sikta på utan går mer på känslan när jag väl står där.

Vi önskar givetvis Felle och alla lagkompisar ett stort lycka till och hoppas få se ett pokallyft och flera sköna jubel!

Dela