”Vi har kvalitet för att störa Vittsjö”

Vittsjö borta – en historiskt mycket svår uppgift för Eskilstuna United som aldrig slutat med seger.
I dag är det åter dags att jaga en eftertraktad trepoängare i norra Skåne och man gör det med maxat självförtroende, lång vinstsvit och hållen nolla i nästan tio timmar.

United gav sig iväg söderut redan på fredagen för att vara så väl preparerat som möjligt inför drabbningen med tabellsjuan. Sedan United tog klivet upp i högsta serien har det alltså aldrig blivit triumf på Vittsjö IP. Som bäst har vi grejat 1-1 tre gånger, 2014, 2015 och 2017. Mindre gärna minns vi 2018 då hemmalaget vann med 4-0.

Men den här gången kommer alltså United dit med sex raka segrar (sju om vi räknar in träningsmatchen mot Djurgården) och dessutom hållen nolla i nio timmar och 55 minuter i seriespelet.

Hemsidan bjuder som vanligt på allra senaste nytt från Munken inför avsparken klockan 14.00:

Sitter vid frukostbordet i Hässleholm och läser på det sista om Vittsjö med hjälp av Norra Skånes Tidning. Inga direkta nyheter för oss och i alla fall inget som förändrar vår syn på dagens match.

Vi reste igår och har förberett oss väl. Vi vet att Vittsjö borta är en utmaning för oss men ingenting blir lättare att genomföra om man bara pratar om svårigheterna.

Vi ser en massa möjligheter men det kommer att krävas en del av oss. Det är en fråga om koncentration och närvaro. Vi har tillräckligt med kvalitet för att störa Vittsjö idag. Vi vet att vi kan.

Vi har några förändringar i truppen. Elise är tillbaka efter avstängning men Anna Oscarsson är inte tillgänglig för spel idag. Hon är kvar hemma i Eskilstuna.

Följ matchen på Sportbladet Play.

Munken

Dela