Full fart i truppbygget inför 2024

Eskilstuna United fortsätter truppbygget till nästa säsong. Då laget vill vara med och tävla om de främsta platserna i Elitettan.
– Transferfönstret stänger i slutet av mars så mycket kan hända än, säger Vaila Barsley. 

Hittills står det klart att de united-fostrade talangerna Lucia Duras, Elisabeth Tillenius och Chloe Eriksson fortsätter i föreningen även 2024.

– Både Lucia och Bettan har fått mycket spel i Elitettan i år och vi har sett en stor utveckling hos dem både ju längre säsongen gått. Lucia och Bettan kommer vara viktiga när vi ska slåss i toppen av tabellen nästa år, säger Vaila Barsley och fortsätter:

– Chloe är en spelare som vill vara spelbar och spela offensivt. Med en full försäsong tror jag Chloe kommer göra stora framsteg under 2024.

Nyförvärvet: ” mittback som aldrig ger upp”

Ett nyförvärv har presenterats i form av 19-åriga Matilda Eirholm som närmast kommer från BK30. Hon har sedan 2021 spelat över 65 matcher i division 1 och Eskilstuna United har skrivit ettårs-kontrakt med den talangfulla mittbacken.

– Matilda provtränade med oss i november och vi blev imponerade över vad vi såg. Jag ser fram emot vilka kliv hon kan ta i vår miljö och i Elitettan, säger Barsley.

I en video på Instagram säger Matilda:

– Jag hoppas kunna bidra med min spelförståelse, mitt passningsspel och framför allt kan ni förvänta er en mittback som aldrig ger upp.

Tre spelare lämnar truppen

Kim Sundlöv väljer att satsa på sin karriär utanför fotbollen. Jessica Miclat hade ett ettårskontrakt som klubben valt att inte förlänga. Alva Karlsson, som spelat i United sedan bollskolan, har valt att ta en paus från fotbollen på obestämd tid. Alva har betytt mycket för föreningen genom åren och visat stort engagemang både på och utanför planen, bland annat som en av de allra första ledarna för Girls United.

Publikfavoriten blir kvar

Klart är också att de rutinerade spelarna Astrid Larsson, Alexandra Benediktsson och publikfavoriten Kaisa Collin blir kvar under kommande säsong.

När Kaisa Collin presenterades som Vaila Barsleys första nyförvärv inför 2023 var förväntningarna höga. Collin som spelat för klubben mellan åren 2018-2020 kom ”hem” och fansen jublade. Säsongen började bra och Kaisa blev uttagen i finska landslaget. Tyvärr blev hon skadad på lägret med Finland och efter det blev det bara ett fåtal framträdanden i united-tröjan. I säsongens sista match borta mot Rössö gjorde dock Kaisa Collin sina första 90 minuter och blev dessutom målskytt.

– Får hon hålla sig skadefri känns hon som ett väldigt starkt nyförvärv för vår del, säger Vaila Barlsey.

–Köp ett årskort till våra hemmamatcher så ses vi på Tunavallen nästa säsong, hälsar Kaisa själv.

Nyheter presenteras på sociala medier

Följ det fortsatta truppbygget i Instagram eller Facebook där du får fler kommentarer från spelare och tränare!

Dela