Målvaktsprofil till United

Eskilstuna United förstärker ledarstaben genom att värva målvaktsprofilen Gudbjörg ”Gugga” Gunnarsdóttir som ny målvaktstränare. – En väldigt bra rekrytering för oss, säger Magnus ”Munken” Karlsson.  

– Jag har precis avslutat min spelarkarriär och har alltid haft en ambition att senare i livet träna målvakter och dela med mig av mina kunskaper. När den här möjligheten dök upp då kändes det helt rätt för mig som nästa steg. Jag ser otroligt mycket fram emot att vara en del av ledarteamet och ledarskapet i Eskilstuna och hjälpa till med att utveckla spelarna och se till att både de och klubben når sina sportsliga mål, säger Gudbjörg ”Gugga” Gunnarsdóttir. 

Gugga är en stor profil i hemlandet Island och har exempelvis noterats för över 60 A-landskamper. 36-åringen var bland annat med i EM 2009, 2013 och 2017. 

Hon har stor internationell erfarenhet efter klubblagsspel i många länder, till exempel tyska Turbine Potsdam och norska Avaldsnes, Lilleström och nu senast Arna-Björnar. Gudbjörg Gunnarsdóttir har även hunnit göra många säsonger i Sverige och Djurgården dit hon kom första gången 2009 efter att dessförinnan ha spelat för olika klubbar hemma på Island. I Stockholmslaget har hon spelat över 150 matcher. Efter att ha blivit mamma till tvillingar gjorde hon en kort comeback i Djurgården innan hon gick till Arna-Björnar vårsäsongen 2021.  

När Gudbjörg Gunnarsdóttir nu kommer till Eskilstuna United blir det alltså i rollen som målvaktstränare. – En väldigt bra rekrytering för oss. Vi stärker ledarteamet och vår kompetens inom målvaktsspelet. Gugga har lång erfarenhet från både
Damallsvenskan och internationellt spel i både klubblag och landslag, säger tränare och sportchef Magnus Munken Karlsson. 

Dela