Tidigare landslagsmålvakten förstärker Eskilstuna United

Hedvig Lindahl med 189 landskamper för Sverige förstärker på målvaktssidan under en period i Eskilstuna United då ordinarie målvakt Julia Langörgen är skadad.

På lördagen den 23 mars blev det officiellt att Hedvig Lindahl med ett förflutet i Tunafors SK, en av de klubbar som bildade Eskilstuna United 2002, återvänder till Eskilstuna.

– Det är roligt att Hedvig Lindahl väljer att spela för Eskilstuna United. Det visar att vi har något att erbjuda en spelare på hennes nivån. Hon kommer bidra med mycket rutin från sin fantastiska fotbollskarriär, både på plan och utanför, säger Anna Arnerdal, ordförande i Eskilstuna United.

Eskilstuna United har tecknat ett korttidskontrakt med Hedvig Lindahl för att förstärka under en period tills Julia Langörgen beräknas vara tillbaka från sin skada. Det hela har möjliggjorts tack vare föreningens sponsor Tuna Trafik, supporterföreningen Tuna 12 och ett par privata givare.

– Det känns kul att komma hem och kunna ge tillbaka till min gamla klubb, säger Hedvig Lindahl.

Mellan 1998 och 2000 spelade Hedvig Lindahl i Tunafors SK – den klubb som tillsammans med Slagsta United bildade Eskilstuna United. Därefter startade en lång och framgångsrik karriär med meriter som två OS-silver och två VM-brons med Sverige. 2018 utsågs hon till världens bästa målvakt och är den målvakt i Sverige som gjort flest landskamper. Hon har spelat i klubbar som Chelsea, VfL Wolfsburg och Atlético Madrid.

– Vi kunde inte ha hittat en mer meriterad och erfaren målvakt för att hjälpa oss. Hedvig Lindahl är det ultimata proffset och jag vet att hon kommer att ha ett positivt inflytande på laget och klubben den korta tid hon kommer att vara hos oss. Jag ser fram emot att eskilstunaborna får välkomna Hedvig hem, säger huvudtränare Vaila Barsley.

Dela