Eskilstuna United och Elena Sadiku går skilda vägar

Förra veckan blev det klart att Elena Sadiku väljer att inte fortsätter i Eskilstuna United. Ett beslut som vuxit fram hos henne de senaste månaderna. – Vi tackar för allt hon bidragit med och önskar henne lycka till i framtiden, säger Lina Bertilsson.

Sedan oktober 2021 var hon en av våra två tränare i vårt damallsvenska lag som tillsammans med Fredrik Bernhardsson ledde laget till en fjärdeplats 2021. I år slutade laget på en åttondeplats men riskerar att tvångsnedflyttas till elitettan 2023 enligt ett beslut från elitlicensnämnden. Föreningen har valt att överklaga beslutet och det är i dagsläget inte avgjort. En osäkerhet som är en del i att Eskilstuna United och Elena Sadiku väljer att gå skilda vägar.

– Jag var väldigt exalterad att påbörja en fantastisk resa Eskilstuna United med höga ambitioner men tyvärr blev det inte som någon hade tänkt och den tog slut alldeles för tidigt. Det bästa har självklart varit att få träna laget vecka in och vecka ut och fått följa lagets och många av spelarnas utveckling under året. Och att jag har fått gjort denna resa med mina fina kollegor, säger Elena Sadiku.

Det senaste året har varit ett av de tuffaste i föreningens historia, med ekonomiska bekymmer och ett hårt arbete för att återhämta och få ordning på ekonomin. Något som även Elena Sadiku känt av.

– Alla utmaningarna runt omkring som tog alldeles för mycket energi, men alla utmaningar kommer med en belöning när man övervunnit det. Nu är vi alla en erfarenhet rikare och fått lära oss väldigt mycket under denna tid, säger hon och fortsätter:

– Jag vill passa på att tacka alla spelare, ledare, Tuna 12 och folk som jobbar runt omkring klubben för denna tid. Jag önskar klubben och nu Vaila Barsley som ska styra laget all lycka framöver! Jag är väldigt tacksam för tiden i United och att jag fick äran att representera en av klubbarna i mitt hjärta även som tränare, säger Elena Sadiku, som själv spelade i Eskilstuna United i omgångar. Framför allt var hon med de framgångsrika åren 2014 till 2016.

Alla som varit på matcher på Tunavallen och sett Elena Sadiku som både spelare och tränare har hört och sett hennes engagemang, vilja och beslutsamhet.

– Elena har ett stort fotbollskunnande och ett fantastiskt driv och energi. Hon har ett stort hjärta för United och det märks i hennes engagemang för hela föreningen. Vi vill tacka för allt som hon bidragit med och utvecklat och önskar henne ett stort lycka till i framtiden, säger Lina Bertilsson.

Dela