United till vila efter tredje raka

Eskilstuna United går till sommarvila med en mycket god känsla.
Tre raka segrar, fyra raka utan förlust och bara ett insläppt mål på dessa matcher.
Borta mot Brommapojkarna blev det en odiskutabel trepoängare via en 3-1-seger.

Det brukar sägas att det lönar sig att skjuta. För Paulina Nyström blev det en sanning denna soliga söndag på Grimsta IP. Redan efter elva minuter hade hon avlossat fyra gånger, mestadels på täck eller med hörna som belöning.
Men det blev femte gången gillt, Elise Steneviks markinlägg passerade många i straffområdet innan ”Pao” skickade in 0-1 med vänsterfoten.
Innan det hade faktiskt BP haft en stolpträff sedan Milica Kostic, i sin första Unitedmatch i serien, slarvat i uppspelet och precis hunnit tillbaka för att rädda ett långskott.

Förutom det var det dock stor dominans av United från start till mål i halvlek ett.
– Jag tycker att vi började bra, hade en lite sämre period i mitten men sedan var det bättre igen i slutet, summerar Paulina i Viaplay i pausen och tillägger:
– Vi tog oss in i straffområdet ofta och det blev farligt när vi var där. Men vi behöver bli snabbare att vända spelet när vi får bollvinster.

Mia Jalkerud, regissör till kontringen som gav 0-2, i en tuff närkamp.

I det läget stod det redan 0-2 för i 38:e minuten visade United prov på hur bra man kan kontra. En av få gånger där BP inte stod samlat med många spelare redo att försvara, då högg Eskilstuna sylvasst.
Felicia Saving spelade till en helt fri Mia Jalkerud som kunde avancera långt. Hon spelade sedan ut till höger i straffområdet till Felicia Rogic, hennes fina och välriktade inlägg kom perfekt för en framrusande Ngozi Sonia Okobi som bara satte pannan till och styrde in bollen otagbart.

Felicia Rogic spräckte sin målnolla i årets serie och assisterade till Uniteds andra mål.

Eskilstuna fixade ännu mer betryggande marginal i minut 60 när Elise Stenevik hade ordnat den straff som Felicia Rogic säkert placerade in till 0-3 – faktiskt ”Felles” första mål i serien under 2022.
– En straff är ju lite gratis men jag blev glad ändå, säger hon i tv om att ha fått spräcka nollan.
– Vi gjorde mål hyfsat tidigt så nerverna släppte och vi kunde spela med axlarna nere. Det var lite sämre i andra, jag tror alla 22 spelare var ganska slut, analyserar Rogic vidare.

Visserligen fick BP ett litet hopp då en bjudning gjorde att Ida Bengtsson kunde reducera till 1-3 men något direkt tryck därefter kunde inte hemmalaget få till utan United höll undan och var närmare att utöka än Brommapojkarna var att komma ännu närmare.

Lucia Duras allsvenska debut är avklarad. Hon byttes in i slutet av matchen på Grimsta IP.

Vi hann även notera en allsvensk debut då Lucia Duras blev inbytt på tilläggstid. Individuell spelarkritik känns överflödig denna gång då United, med gott stöd från Tuna 12 även i den här bortamatchen, helt enkelt kändes minst ett nummer större totalt sett än motståndarlaget.
Så vi går till det långa uppehållet med tre raka segrar och 29 inspelade poäng på 15 omgångar. Det blir ett spännande race om topplaceringarna som väntar i höst.

Matchfakta
Brommapojkarna-Eskilstuna United 1-3 (0-2)

0-1 (16) Paulina Nyström, 0-2 (38) Ngozi Sonia Okobi, 0-3 (60) Felicia Rogic, straff, 1-3 (67) Ida Bengtsson
Domare: Sofie Borck Janheim