Ingen förlängning med Barsley

Försvarsklippan Vaila Barsley har varit en stor tillgång för Eskilstuna United under många år. Nu har klubben valt att inte förlänga hennes kontrakt. – Det handlar om en sportslig helhetsbild och tuff konkurrens, säger Fredrik Bernhardsson, huvudtränare. 

Hon var med redan 2013 och tog upp Eskilstuna United i Damallsvenskan. I nio år har Vaila Barsley varit en klippa i backlinjen och även ett anfallsvapen med sina farliga nickar på fasta situationer. Nu är en era i klubbens historia slut. 

– Det handlar om en sportslig helhetsbild med bland annat en tuff konkurrenssituation på mittbackspositionen. Alla vet vad Vaila Barsley har gjort för klubben och det ska alla i Eskilstuna United vara väldigt tacksamma för. Det var inget lätt beslut att ta, säger Fredrik Bernhardsson om att inte förlänga hennes kontrakt.  

Även ordföranden Lina Bertilsson stämmer in i hyllningarna och hoppas på en fortsättning inom föreningen.  

– Vaila Barsley är i det närmaste en ikon. Vi har henne att tacka för väldigt mycket och vi har påbörjat en diskussion om hur vi kan ta del av hennes kunskap, erfarenhet och engagemang inom klubben framöver, säger Lina Bertilsson.

Vaila själv har inte bråttom med att fatta något beslut om framtiden. Hon har fortfarande en passion och en önskan om att spela fotboll. Först och främst ser hon fram emot att fira jul hemma i England med familj och vänner.  

– Jag är lyckligt lottad som spelat några helt fantastiska matcher och jag har sett den här klubben utvecklats både på och utanför fotbollsplanen. Jag ser tillbaka på min tid här med ”happy memories”, säger Vaila Barsley, som själv varit med att starta föreningens sociala arbete i Hjärta United. 

– Jag har gått till Strigeln varje vecka de senaste fem åren och skapat några fantastiska relationer där, säger hon.  

Ett bevis på Vailas betydelse för fansen fick hon då hon i år fick utmärkelsen årets spelare efter en omröstning på föreningens sociala medier. 

– Helt ärligt blev jag lite chockad men självklart är det kul att bli vald. Jag har alltid känt ett stort stöd från fansen och speciellt Tuna 12, så jag vill rikta ett stort tack till dem för allt, säger Vaila Barsley.  

Foto: Morgan Nyberg Boussard

Dela