”Tryckt på mer kontroll i våra anfall”

Med en skön bortaseger mot Häcken i ryggen kommer Eskilstuna United på måndagskvällen till spel för vårsäsongens sista hemmamatch.
KIF Örebro kommer på besök och vi bjuder som vanligt på tränartankar och senaste nytt inför drabbningen på Tunavallen.

Prognosen säger att det ska bli fint väder och då detta är sista chansen att få se United i aktion hemma på två månader, finns egentligen inga skäl för just dig att inte komma till Tunavallen och stötta. Inte minst då tre poäng i kväll skulle betyda mycket för att hänga på i OBOS Damallsvenskans toppskikt.

Örebro har varit en svår nöt att knäcka för United de senaste gångerna och så här resonerar Fredrik Bernhardsson inför den uppgift som väntar med avspark 19.00 i kväll:

”Då är det dags att ta oss an KIF Örebro igen. En motståndare som vi känner väl efter många härliga drabbningar de senaste åren. Matchen mot dem för några omgångar sedan hade ”två ansikten”, där KIF var betydligt mer på tårna inledningsvis, medan vi avslutade matchen på ett bra sätt.

Inför mötet i kväll har vi tryckt på vikten av mer kontroll i vårt anfallsspel och även gnuggat på delar i vårt kollektiva försvarsspel. Som vanligt räknar vi med en intensiv match med många dueller.

Vi måste också nämna matchen senast mot Häcken där vi gör en mycket solid insats. Vi nyttjar verkligen våra styrkor och jobbar oerhört hårt i vårt försvarsspel över hela planen. En sådan prestation ger gruppen självförtroende, vilket vi såklart hoppas att vi kan ta med oss in i kvällens match.

Vi ses på Tunavallen ikväll!”

Dela