”Bara att njuta av möjligheten”

Vi laddar för en härlig och häftig match i Skåne i dag.
Även om det skett förändringar på tränarsidan så bjuder hemsidan ändå på senaste nytt och tränarsnack.
Läs Fredrik Bernhardssons funderingar inför avspark i Kristianstad.

Derbyt Hammarby-AIK väntas locka jättepublik – men rent sportsligt är utan tvekan Kristianstad-Eskilstuna United den hetaste söndagsmatchen i OBOS Damallsvenskan.
Fyran Kristianstad tar emot trean Eskilstuna United, sex poäng skiljer inför och det är lätt att förstå hur oerhört olika lägen vi får inför de tre sista omgångarna vid händelse av hemma- respektive bortaseger.

Fredrik Bernhardsson och Elena Sadiku finns nu vid rodret efter att Magnus ”Munken” Karlsson tackat för sig efter segern hemma mot Djurgården föregående helg. Fredrik bjuder här på en färsk lägesrapport, plus att vi passar på att avsluta med ett par frågor till honom:

Efter att jag och Elena tog över ansvaret för laget i måndags har vi hunnit med fem fotbollspass med laget. Känslan inför dagens match mot svårspelade Kristianstad är god. Vi har med oss en riktigt bra prestation senast mot Djurgården, vilket givit gruppen ett gott självförtroende. 

Kristianstad måste vinna matchen, vilket gör att pressen ligger hos dem. Vi har vår matchplan klar för oss, och det gäller för spelarna att vara väldigt uppgiftsfokuserade och bara njuta av möjligheten att få spela en match som verkligen betyder nåt med bara fyra omgångar kvar.

I matchtruppen återfinns Matilda igen efter hennes avstängning senast.

Har det känts konstigt att plötsligt inte ha Munken eller hade du hunnit förbereda dig på att det var den här veckan du skulle ta över huvudansvaret?
– Både ja och nej. Det har varit en process som pågått en tid. Men när tränarbytet väl genomfördes i måndags blev det såklart väldigt definitivt. Jag är mycket tacksam för tiden jag fick tillsammans med Munken, det har varit en oerhört lärorik period av mitt fotbollsliv. 
Känner du dig mer nervös inför Kristianstad än inför de tidigare matcherna när du haft den assisterande rollen?
– Inte mer nervös. Däremot är jag väldigt förväntansfull och taggad inför uppgiften. 

Dela