Information till besökare

Ikväll onsdag är det dags för årets sista hemmamatch före sommaruppehållet. AIK gästar Tunavallen med ny avsparkstid, kl 1830.

Riki Simic, klubbchef i Eskilstuna United, berättar om förutsättningar och vad rådande restriktioner innebär för samtliga besökare. 

-Det viktigaste är att alla som besöker och kommer till Tunavallen känner en trygghet i att faktiskt gå på fotboll igen. Det är en efterlängtad och nästan overklig känsla som plötsligt infinner sig. Tillsammans behöver vi hjälpas åt för att skapa en trygg och säker miljö, säger Riki.

Får man sitta var man vill på arenan? 

-En viktig förutsättning är att alla verkligen sitter på den plats man blir tilldelad. Det vill säga, titta på din biljett för att se vilken sektion och sittplats som just du har. Anledningen till detta beror på att vi behöver veta vem som sitter var i det fall det skulle bli aktuellt med eventuell smittspårning. 

Varför är varannan rad på arenan tom? 

-Primärt har vi valt att placera publiken på varannan rad. Det gör att om du som besökare vill gå till kiosken eller till WC så kan du enkelt gå på raden nedanför eller ovanför ditt säte. Då slipper andra ställa sig upp när du passerar och du undviker nära kontakt med andra. 

Finns det handsprit på arenan? 

-Ja vi har placerat golvställ med handsprit vid samtliga entréer och vid samtliga kiosker. Har man egen handsprit med sig så går det såklart bra också. Men vårt motto är: ”Vi bryr oss om dig och varandra – använd gärna handsprit”.

Kan man köpa biljetter på plats? 

-Vi vill såklart att besökarna främst köper biljetter via vår hemsida. Detta för att framförallt undvika köbildning. Vi har dock valt att erbjuda biljettförsäljning på plats på arenan, i det fall behovet finns hos någon som inte har möjlighet att handla via internet. 

Vilken tid öppnar grindarna? 

-Vi öppnar upp för publik redan kl 1715. Kom gärna i tid för att undvika köbildning och ha din digitala matchbiljett redo när du passerar våra entrévärdar. 

Köp biljett här

Varmt välkomna till Eskilstuna United vs AIK, Tunavallen onsdag 7 juli, 1830. 

Dela