Har United skött sommarträningen på ett bra sätt?
Resultatet i fredagens träningsmatch pekar mot ett ja på den frågan.
Det blev hela 6-0 (3-0) mot seriekollegan AIK på Tunavallen.

Visst, Solnalaget ligger i botten och gjorde hela tio byten i halvtid, så man ska väl inte dra några jätteväxlar på den här insatsen.

Men Unitedspelet såg i alla fall trevligt ut. Man lyckades många gånger rulla sig igenom mittfältet och varvade även det med en del fina löpbollar till den ständigt springande Felicia Rogic.
En som hade extra roligt denna soliga eftermiddag var Paulina Nyström. Hon gjorde 1-0 i sjätte minuten, mycket fint förarbete av Elise Stenevik där, och ”Pao” nickade senare in 2-0, Stenevik assisterade även den gången i formen av en hörna. Paulina slog dessutom inlägget som efter någon touch sköts i mål till 3-0 av Mia Jalkerud, ett resultat som gällde i halvtid.

Paulina Nyström har precis nått högst på en högerhörna och nickat in 2-0 för United.

Lika många mål kom efter sidbytet och likt halvlek ett rasslade det i nätet redan efter bara några minuter. Nu slog Elise en långboll till ”Felle” vars skott räddades men Lucia Duras kunde enkelt skicka in 4-0 i ett övergivet mål.

Därefter var det måltorka ett tag innan United kund spä på under de sista tio minuterna. Först var Paulina med och förarbetade fram 5-0 som Jalkerud rullade in. Sedan satte Pao själv punkt med en vänstervolley på ett jättefint högerinlägg från Alva Karlsson.

6-0 alltså, trots att United bland annat saknade sin nigerianska duo Halimatu Ayinde och Ngozi Sonia Okobi, spelade gjorde inte heller exempelvis Linn Vickius och Anna Oscarsson.
AIK mäktade bara med att skapa en rejäl målchans. I åttonde minuten hittade gästerna en fri yta till höger i straffområdet men då rusade Milica Kostic ut vältajmat och räddade skottet.

Nästa test för Eskilstuna United blir kommande vecka borta mot Brommapojkarna innan allvaret – alltså OBOS Damallsvenskan – återstartar söndag 14 augusti då vi tar emot Hammarby.