”Många saker var bra senast”

Med en mycket skön seger i ryggen (1-0 mot Linköping) avrundar Eskilstuna United midsommarhelgen med en på pappret enklare uppgift – AIK på bortagräs.
Munken varnar dock för att ingenting kommer gratis även om motståndaren föll med 0-10 senast.

Mästarklubben Häcken gav nykomlingen en ordentlig lektion i den senaste omgången av OBOS Damallsvenskan och nådde alltså tvåsiffrigt i den överkörningen.
Så här lyder tränaren Munkens resonemang inför eftermiddagens dust:

Vi skall snart sätta oss på bussen för att åka till Solna.
AIK kommer från en större förlust mot Häcken senast men vi ska inte dra förhastade slutsatser av det resultatet när vi går in på Skytteholm idag. Min tolkning är att de vilade en hel del av sina tongivande spelare i förra omgången och det är nyttigt att påminna sig om att de vann mot KIF Örebro i sin senaste hemmamatch.

För oss handlar mycket om att hitta fokus och koncentration i nivå med vår senaste match mot Linköping. Vi bygger vidare på den prestationen. Många saker var bra och sett till helheten försvar/anfall och arbetsinsats/spelkvalitet vår bästa match för säsongen.

Till listan på icke tillgängliga spelare får vi den här gången addera Emma Östlund, en skada på onsdagens träning hindrar henne från spel idag. Johanna Renmark och Fiona Eriksson har vi valt att ge värdefull speltid hos IFK Norrköping i deras möte med Umeå idag. Det gör att Elisabeth Tillenius, Chloe Eriksson, och Lucia Duras är med i matchtruppen.

Följ oss på Sportbladet play

Munken

Dela