Lucias segermål dömdes bort

Det var inte den mest minnesvärda matchen när Eskilstuna United spelade 1-1 borta mot Kalmar.
Det vi minns är de två mål som kunde ha blivit för United i halvlek två.

Första 45 minuterna var ganska händelsefattiga och innehöll rätt få målchanser. Mia Jalkerud var nära en gång och Anna Oscarsson fick skottläge efter en hörna men Kalmarmålvakten räddade med en fotparad.
United dominerade dock ganska klart spelmässigt och därför blev det en kalldusch i den 38:e minuten. Rejält slarv i Eskilstunas speluppbyggnad gav hemmalaget chansen att kontra. Det gjorde man vasst och Alyssa Walker avslutade stiligt med en chip över Milica Kostic till 1-0.

Just när man trodde det skulle stå sig till halvtid slog Emma Östlund en långboll. Den passerade Felicia Rogic och gick fram till Paulina Nyström som med en högklassig mottagning i fart och ett lika högklassigt vänsterskott med studs i bortre burgaveln fixade kvittering just före pausvisslan.
– Jag ropade på ”Felle” att släppa bollen, säger ”Pao” i tv efter matchen.

I andra halvleken fick vi inga mål och Kalmar kunde fira säkrat kontrakt då en poäng räckte för deras del.
Men det var ändå dramatik i form av en Årets mål-kandidat som var någon centimeter ifrån att bli verklighet, plus ett mål som högst tveksamt dömdes bort i slutskedet.

Det första var Noor Eckhoff. En frispark till vänster rullades någon meter i sidled av Paulina Nyström. Med full fart och kraft dundrade Noor Eckhoff iväg skottet. Vinkeln på tv-bilderna var sådan att man hann tänka att den där sitter perfekt i bortre krysset. Men bollen var lite, lite för högt, tog stenhårt i ribban och ut. Snöpligt värre …

Och på tal om snöpligt. På tilläggstid blev det rörigt i Kalmars straffområde. Mia Jalkerud störde målvakten så hon inte kunde greppa bollen utan istället slog den utåt i banan. Där kom Lucia Duras och nickade in 1-2. Måljubel och väntan på avspark – trodde man.
Men domaren och en assistenten verkade köra en VAR-grej utan VAR och i efterhand kom de fram till att Jalkerud ska ha varit ojuste mot domaren.
– Jag tycker att målvakten tappar bollen och vi är först på den. Det är vad jag hann se, kommentar Pao i tv och tillägger:
– Vi borde ha vunnit matchen men slarvade för mycket i speluppbyggnaden och tappade bollen för ofta.

Det kan vi skriva under på, även om Kalmar hade en bra kvart i halvlek två, annars var United bättre.
Hon snuvades på drömmålet men hemsidan vill ändå framhålla Noor Eckhoff som var väldigt nyttig i United och vann många tuffa närkamper.
Bara en omgång kvar i OBOS Damallsvenskan 2022 – vi avslutar hemma mot Piteå på lördag klockan 12.00, välkommen till Tunavallen då.