Eskilstuna United förlänger med Matilda Plan

Lagkaptenen är klar för ytterligare två år med Eskilstuna United.
– Vi är mycket glada att Matilda Plan valt att förlänga sitt avtal med oss, hon bidrar med kontinuitet och erfarenhet, säger Fredrik Bernhardsson, huvudtränare. 

– Matilda är en fantastisk tävlingsmänniska och hon kommer vara viktig för Eskilstuna United i vår fortsatta utveckling framåt, säger Fredrik Bernhardsson, huvudtränare i Eskilstuna United. 

23-åriga Matilda Plan har utvecklats till en trotjänare och härförare i United. Lagkaptenen har under 2021 tagit tydliga och stora utvecklingskliv som fotbollsspelare och blivit en mycket stabil kugge i backlinjen.

Matilda kom med i Uniteds A-lag säsongen 2017 då det blev fem matcher. Därefter har hon gjort 20, 20 respektive 19 seriematcher de följande åren och hittills har hon spelat 19 av 20 matcher (avstängd en gång) under den pågående säsongen. 

Matilda har även landslagsmeriter i form av 10 kamper med U23, tre med U19 och fyra med U17. Hennes målsättning är förstås att lyckas slå sig in även i det blågula A-landslaget framöver.

– Jag är otroligt glad över att förlänga med Eskilstuna. Jag trivs jättebra här och ser fram emot kommande två år. Det ska bli väldigt spännande med våra nya tränare inför nästa säsong också , säger Matilda Plan, som alltså skrivit på för ytterligare två säsonger med Eskilstuna United. 

Foto: Morgan Nyberg Boussard

Dela