Fanny Andersson flyttar

Fanny Andersson har av sociala skäl valt att nyttja en klausul i sitt avtal och lämnar Eskilstuna United. Onsdagens hemmamatch mot AIK, som alltså blev hennes sista i Unitedtröjan, var hennes 100:e raka starten i damallsvenskan.
– En smart fotbollsspelare, säger tränare Magnus ”Munken” Karlsson.

– Jag vill tacka Fanny för åren i United. Vi har alltid haft stor nytta av hennes förmåga att spela i olika roller och att spela olika i samma roll. En smart fotbollsspelare helt enkelt, säger tränare Magnus ”Munken” Karlsson.

I Eskilstuna United har vi lärt känna Fanny Andersson som en stor lagspelare med hög arbetskapacitet. Tiden i United har även kryddats med totalt sju mål, varav tre kommit under den första halvan av 2021. Fanny Andersson lämnar nu United efter två och en halv säsonger med ett imponerande facit. Hon har startat varenda seriematch under sin tid i klubben, totalt 56 stycken. Lägger man till att Fanny ingick i startelvan i alla 22 omgångarna även för Örebro 2017 och Djurgården 2018 kom hon i onsdagens hemmamatch mot AIK, som alltså blev hennes sista i Unitedtröjan, upp i den 100:e raka starten i högsta serien.

– Det känns lite konstigt. Även om jag vetat om att jag skulle lämna Eskilstuna ett tag så trodde jag ändå inte riktigt att dagen för sista matchen skulle komma så fort. Men den här lösningen passar bäst för min familjesituation. Jag vill verkligen tacka Eskilstuna United för den här tiden, säger Fanny Andersson.

– Eskilstuna United ska vara en attraktiv arbetsgivare för damallsvenska spelare och ibland innebär det att tillmötesgå en spelares val i livet. Med Fanny Andersson har den överenskommelsen funnits med i vårt avtal med henne, säger Katja Seppänen, styrelseledamot med fokus på elitverksamheten och fortsätter:

– I vår strävan att över tid vara etablerade på övre halvan i damallsvenskan måste vi alltid vara beredda på förändringar i truppen, oavsett om det handlar skador, försäljning av spelare eller att spelare lämnar oss av andra orsaker. Arbetet med truppen är ständigt pågående och kan också innebära möjligheter för andra spelare att komma in och ta större ansvar, säger hon.

Dela