Ny organisation ska stärka Eskilstuna United i framtiden

Foto: Jim Ahlerup

Eskilstuna United omorganiserar för att stå starka i framtiden. – Vi gör nu det vi måste för att fortsätta vara en stabil förening som ger en bra utbildning till unga fotbollsspelare och är etablerade på övre halvan i OBOS Damallsvenskan, säger Lina Bertilsson, ordförande.

Föreningen har byggt en bra plattform med ett stort utbud av aktiviteter som ska bidra till ett bättre och mer jämställt Eskilstuna med till exempel Girls United och JAG2030.

– Vi ska fokusera på de här aktiviteterna som är attraktiva för våra partners att bli en del av. Aktiviteterna är vår väg till en mer jämställd fotboll, där alla professionella fotbollsspelare kan leva på sin lön och där unga tjejer ser fotboll som ett möjligt yrke. Nu ska vi ta hand om allt bra vi har skapat och bygga hållbara strukturer för framtiden, säger Lina Bertilsson.

De senaste åren har vi i Eskilstuna United jobbat hårt för att utveckla verksamheten i olika inriktningar, stärka ungdomsverksamheten och akademin, vårt varumärke och marknadsvärde och bygga en organisation för framtiden. Tyvärr har vår ekonomi inte utvecklats i samma takt. Därför kommer vissa funktioner inte vara bemannade just nu. De uppgifterna läggs i stället på styrelsen och fördelas på övriga anställda. Det är bland annat uppgifter som ligger i rollerna klubbchef och hållbarhetsutvecklare. Totalt minskar vi med drygt tre tjänster.

– De praktiska konsekvenserna av omorganisationen är såklart att vi inte kan göra allt vi har gjort hittills. Vi kommer att behöva prioritera och då främst sporten, hela vägen från barn och ungdom till elit, som vi hoppas ska kunna fungera i princip som vanligt, säger Lina Bertilsson.

Ett gott tecken är att föreningen beviljats UEFA-licens för 2023. Vi uppfyller kriterierna inom samtliga områden, till exempel sport, anläggning, administration och finans. Beslutet är fattat av Svenska Fotbollförbundets licensnämnd.

Vi är också i full gång med vårt interna värdegrundsarbete som påbörjats för hela organisationen.

– Arbetet med vår kultur och våra värderingar kommer att stärka oss som förening, säger Lina Bertilsson.

Kontakt: Lina Bertilsson, 070-584 59 62

Dela