Stark första halvlek gav klar Unitedseger

Eskilstuna United hade inga problem med att besegra Djurgården i onsdagens träningsmatch hemma på Tunavallen. Det blev 4-1 sedan United gått upp till 3-0 redan före pausen.

Hemmalaget tog kommandot nästan från start, även om gästerna från huvudstaden inledde hyfsat de första tio minuterna.

Men sedan tog Eskilstunalaget över och fick även utdelning flera gånger om.

Felicia Saving var snabb i tanken och slog en djupledsboll till en helt fri Loreta Kullashi som placerade in 1-0 i den 21:a minuten.

Saving iscensatte även andra målet med en smart frispark som öppnade för Anna Oscarsson till höger. Hon förlängde ner till Fanny Andersson vars fina inlägg styrdes i nät av Kullashi när vi hade nått minut 26.

I den 39:e kom även 3-0 när Vaila Barsley (eller om möjligen en bortaspelare var sist på bollen) nickade in Elise Steneviks hörna från höger.

Lagen bytte sida och United gjorde bland annat tre byten i halvtid men matchbilden förändrades inte nämnvärt utan United fortsatte att visa upp kreativt och vägvinnande anfallsspel. Särskilt på högersidan kom man fram gång efter gång.

Det var också nära utökning, inte minst när Felicia Rogic frispelade Anna Oscarsson som sköt ribba och över. Även Fanny Andersson hade ett öppet läge och hindrades bara av en kanonräddning av bortamålvakten.

Lite otippat kom i stället 3-1 genom ett jättevackert skott som seglade in i bortre krysset utan chans för Emma Holmgren.

Men Djurgårdens glädje över fullträffen i 69:e blev kortvarig.

För ett nytt lyckat anfall på högersidan ledde till att Fanny Andersson i minut 72 kunde ta revansch och denna gång pricka rätt vilket innebar att slutresultatet skrevs till 4-1.

Det fanns gott om fina insatser i United, till exempel var Vaila Barsley mycket stabil defensivt, Felicia Saving och Linn Vickius ägde det centrala mittfältet i Uniteds bästa halvlek – den första.

Framåt var Felicia, Loreta och Fanny alla hot mot Djurgårdens försvar som fick slita hårt för att freda sig.

Nästa uppgift för United blir Linköping borta på lördagseftermiddagen.