Fredrik Bernhardsson slutar som tränare och sportchef i United

Fredrik Bernhardsson kom till Eskilstuna United inför säsongen 2020. I två år var han assisterande tränare innan han förra hösten blev ny huvudtränare. Nu väljer han att flytta hem till Uppsala för att ta sig an nya utmaningar där.

– Efter tre väldigt innehållsrika och utmanande år vill jag tacka för den här tiden i United. Det har varit en lärorik period i mitt fotbollsliv som jag alltid kommer bära med mig. Jag vill rikta ett stort tack till alla fantastiska personer som jag kommit i kontakt med och fått lära känna under denna period: kollegor, spelare, styrelse, personal och alla supportrar där ute. Ett speciellt tack till Munken (Magnus Karlsson) som trodde på mig och anställde mig från allra första början, säger Fredrik Bernhardsson.

Det är en omtumlande period i föreningens historia. Eskilstuna United har nu ordning på sin ekonomi och budgeten för nästa år är anpassad efter vad Eskilstuna som helhet klarar av. Att beskedet om föreningen spelar i damallsvenskan eller elitettan nästa år dröjer skapar dock osäkerhet.

– Trots en ekonomi i balans finns det fortfarande osäkerhetsfaktorer, som att beskedet från Elitlicensnämnden dröjer. Vilket i sin tur gör det svårt att skriva kontrakt med såväl spelare som ny tränare. Vi får ta en sak i taget och nu behöver vi prata ihop oss om ledarstaben till att börja med, säger Lina Bertilsson, ordförande i Eskilstuna United.

Om Fredrik Bernhardsson säger hon:

– Fredrik är en väldigt lojal och sympatisk person, vi tappar inte bara en bra och kompetent tränare utan en väldigt omtyckt person. Vi är mycket nöjda med hans insatser under åren och önskar honom lycka till i fortsättningen.

Kontakt: Lina Bertilsson, ordförande, 070-584 59 62

Foto: Jim Ahlerup

Dela