Övertygade insats – men ingen poäng

I spelet mellan straffområdena var Eskilstuna United klart bättre än mästaren Rosengård.
Men där det är som allra viktigast räckte United inte till och därför blev det förlust trots en av årets starkaste spelmässiga insatser.

Om man såg 44,5 av första halvlekens minuter men inte det avgörande anfallet, då hade nog de flesta gissat att enda målet skulle ha varit gästernas. Men icke, Loreta Kullashi lyckades bryta fram, vinna några närkamper, spela ut till höger där Sofie Bredgaard tog emot, vek inåt och sköt magiskt bra i bortre hörnet till 1-0 i matchminut 43.

Fler mål blev det inte. Det hjälpte inte att United vann hörnorna med 9-0 och skotten med 11-9, det hjälpte inte heller att man satte hög press och vann boll gång efter gång i tidigt skede. Det fattades helt enkelt i offensiv kvalité, på alla nästanchanser blev det inget nätrassel.
– Jag är otroligt stolt över lagets prestation. Vi visar åter att vi är ett lag som förtjänar att vara i toppen och att vi kan skapa målchanser. Tyvärr är vi inte effektiva men jag tycker inte att Rosengård förtjänar tre pinnar, säger Elena Sadiku till TV6 kort efter slutsignalen.

Halimatu Ayinde och Mia Jalkerud ser ut att ha slagit halvt knut på sig själva här.

Matchbilden var i stort sett densamma efter att lagen hade bytt sida. Absolut, när Rosengård stack upp så blev det ofta väldigt farligt direkt. Mimmi Larsson hade till exempel två nickar från nära håll som mycket väl kunde ha resulterat.

Men även i halvlek två var United övertygande på många sätt. Backlinjen urstark, Elin Rombing och Lotta Ökvist dessutom ofta med framåt och skapade. Centralt fördelade Felicia Saving bollar på ett strålande sätt medan Noor Eckhoff vann massor av närkamper, till exempel hade hon klart plus inbördes mot förra lagkompisen Halimatu Ayinde från att den senare blev inbytt.

Men i Rosengårds straffområde tog det stopp, självklart delvis tack vare skickligt spelande hemmaförsvarare men också för att United inte hittade det rätta flytet på den främsta tredjedelen.
Så summa summarum, en rätt märklig känsla. Att Rosengård skulle vinna hade nog många trott på förhand, men att United skulle föra spelet så tydligt på Malmö IP var desto mer otippat.
Vi får hoppas att utdelningen kommer när vi tar emot Umeå på Tunavallen i stället, den matchen avgörs på söndag om drygt en vecka.

Matchfakta
Rosengård-Eskilstuna United 1-0 (1-0)

1-0 (43) Sofie Bredgaard
Varningar, United: Felicia Saving, Noor Eckhoff
Domare: Tess Olofsson
Publik: 1 062

Dela