”De har duktiga kontringsspelare”

I går fick vi se guldstriden spetsas till i och med Häckens seger mot Rosengård.
I dag ska Eskilstuna United jaga nya poäng när Djurgården gästar Tunavallen.
Som vanligt bjuder Munken på senaste nytt inför avspark.

En intensiv vecka närmar sig slutet. Det inleddes i söndags eftermiddag med en mållös match i Linköping, det fortsatte med en oväntat tät cupmatch och 2-1-seger borta mot Norrköping och nu får vi alltså besök från huvudstaden när det handlar om omgång 18 av 22 i OBOS Damallsvenskan – det är dessutom årets Rosa bandet-match.

Vad gäller truppen vet ni kanske att vi får klara oss utan lagkaptenen Matilda Plan. På tilläggstid förra söndagen åkte hon på en varning och hennes tredje gula kort innebär som bekant avstängning i en match.

Så här går Munkens tankar:

Vi möter ett stabilt lag som vi förlorade mot på Stockholms Stadion, däremot träningsspelade vi mot Djurgården i somras och då vann vi.
De har bra koll på sin defensiva balans och dessutom finns det duktiga och rörliga kontringsspelare så vi har en hel del att hantera i dag.

Vi kommer till spel med en bra vecka bakom oss. Jag tycker att det var en klart godkänd prestation mot Linköping. Glädjande att vi gjorde en så bra insats i en jämn och intensiv match och stod distansen ut.

Vi följde upp det med en seger i cupen och säkrade därmed en plats i nästa års gruppspel. Vi visade oss själva och andra att oavsett uppställning och vilka som spelar, så är vi svåra att slå.

Dela