”Jag vågar mer och utmanar oftare”

Det finns en gemensam och kanske lite oväntad nämnare för de mål United gjort (själv) i de två senaste matcherna – Elin Rombing.
Mål mot Kalmar och fin assist mot Piteå är 24-åringens facit och i hemsidans intervju medger Elin att stärkt självförtroende ligger bakom hennes lyft på fotbollsplanen.
Vi får också veta vem i laget hon är personlig ekonom för.

I en match United förväntades vinna men där mål var svårt att få till, så var det Rombing som klev fram och satte enda fullträffen mot Kalmar. Trots att det var hennes första allsvenska mål efter sex år gör hon ingen jättestor grej av det i efterhand.
– Nej, jag hade inte tänkt på att jag inte gjort något mål innan och egentligen inte nu efter heller. De var bara viktigt för att vi vann matchen, säger ”Robban”.
Var kommer det smeknamnet ifrån och vem hittade på det?
– Jag kommer inte ihåg exakt varför, men det var någonting om att det fanns två Elin i laget och då behövde en av oss ett smeknamn. Det blev jag.

Elin är utbildad ekonom och har bra koll på siffror. Så pass bra att hon lite skämtsamt agerar rådgivare åt en lagkamrat.

Karriären inleddes i Dunkers IF och Elin är uppväxt i Malmköping med en tvillingsyster vid namn Gabriella.
Vad är allra bäst med att ha en tvilling och vad är sämst?
– Det bästa är att hon alltid är vid min sida oavsett vad. Vi har alltid gjort allting ihop, skola, fotboll och kompisar. Det sämsta kanske är att man alltid blir jämförd med den andra.

Vid sidan av fotbollen har Robban arbetat på bank men hon har nyligen slutat med det.
– Ja, så nu tänker jag att det blir en sommar med bara fotboll, sedan hoppas jag hitta något att jobba med i höst.
På tal om bank och det temat, ryktet säger att du är utsedd till personlig ekonom för en av dina lagkamrater. Vad är storyn där …?
– Haha, jag är utbildad ekonom och i somras skämtade vi lite om att jag skulle hjälpa Östis (Emma Östlund) med hennes ekonomi och sparande. Så nu säger vi att jag är hennes rådgivare och att hon måste fråga mig innan hon gör köp och så vidare.
Lika mycket på hugget är du tydligen inte på lagets bussresor?
– Nej, jag sover faktiskt väldigt många timmar på resorna. Jag kan tänka mig att det är vad frågetipset syftar på, haha. Annars kollar jag serier eller något program med lagkamrater. 

Med ett stärkt självförtroende ser vi allt oftare situationer likt denna, där ”Robban” vågar och vinner en mot en-dueller med sin motståndare.

Trött på resor alltså. Men desto piggare på planen där det går allt bättre för Elin som vi sett som innermittfältare, yttermittfältare och ytterback på senare år. 2019 var hon utlånad till Örebro för att få mer speltid. Det föll ut väl och Robban ingick i startelvan 17 gånger.
Utvecklingen har fortsatt och vi ser henne ta allt fler initiativ och visa mer mod i agerandet.
– Absolut känns det som att jag vågar mer nu och utmanar oftare. Munken gav mig förtroende som högerback efter sommaruppehållet förra året och sedan fortsatte Elena och Fredrik med det vilket gjort att mitt självförtroende har växt och jag vågar göra mer saker.
Detta trots att du enligt uppgift nästan kan spela fotboll i barnskor …?
– Hahaha, det är lite komiskt men ja, jag har små fötter. Matilda tycker att mina skor ser ut som barnskor, säger hon.

I de senaste omgångarna har Elin Rombings roll varit högerytter och om man bortser från Piteås nick i egen bur efter en Unitedhörna är det alltså Elin som gjort eller spelat fram till de två senaste målen. Frågan är om poängsviten förlängs till en tredje match när goda vännen och förra lagkompisen Kaisa Collins AIK väntar.
– Det ska bli jättekul att möta Collin. Vi fikar väldigt ofta när hon är här och annars pratar vi och umgås med varandra, säger Elin apropå att finländskan i motståndarkollen sa att hon fortfarande passar på att besöka Eskilstuna ofta när tid finns.
AIK har just bytt tränare, tror du det kan ge dem ett lyft och blir det svårare för er att veta vad som väntar spelmässigt, Elin?
– Det kan absolut ge AIK extra energi och en nytändning. Men jag tror inte att det kommer att påverka oss, utan vi ska fortsätta med vårt spel oavsett hur de spelar. 

En sak är nog säker – Eskilstuna United lär inte ta någonting för givet även om man tar emot laget som ligger sist i OBOS Damallsvenskan. Man mötte nämligen en jumbo även för några omgångar sedan och då, borta mot Djurgården, blev det förlust.
– Alla lag i serien är starka och AIK har spelat bra i många matcher. Så jag ser dem inte som en jumbo även om de förlorat några matcher nu. Det gäller att vi gör vårt och är noggranna med allt för att vi ska kunna ta tre poäng på torsdag, avslutar Elin Rombing.

Dela