Vi vill visa vägen till jämställdhet

Vi i Eskilstuna United vill inte att våra ungdomar ska växa upp i en värld där nästan alla högre chefer är män, där män tjänar mer och där flickor rör på sig mindre. Därför har vi startat jämställdhetsuppropet JAG2030. Och vi vill ha dig med oss! 

Tjejer och killar ska våga drömma och känna att de har precis lika stora möjligheter att nå sina drömmar oavsett kön. För att göra detta krävs förebilder. Det krävs att både kvinnor och män visar ansvar och visar vägen. I dag är inte Eskilstuna, Sörmland eller Sverige jämställt, varken inom fotbollen eller näringslivet. Det är idag generellt inte möjligt för en fotbollsspelare i damernas högsta liga att leva på sitt yrke. Herrfotbollsspelare på motsvarande nivå har alla möjlighet att leva på sitt fotbollsspel.

Om vi ska få ett samhälle för alla måste vi belysa dessa frågor och aktivt arbeta för en förändring. Därför har vi nu startat JAG2030. Med Eskilstuna Uniteds starka varumärke, vårt stora nätverk av företag, publik och medlemmar vill vi hjälpa företagare, beslutsfattare och supportrar att bidra till den förändring som många av oss vill ha. Varje människa, grupp och organisation måste göra mer än vad vi gjort tidigare och påverka i mycket större utsträckning om vi ska ha ett jämställt samhälle år 2030.

Backa jämställdhet, läs mer om, och bli en del av JAG2030.

Dela