”Komma med till OS är mitt mål”

En viktig svit matcher väntar för Eskilstuna United med start mot Vittsjö hemma i morgon.
Vi tog ett snack med Loreta Kullashi om det, säsongsupptakten och givetvis drömmar och tankar om den uttagning av OS-truppen som kommer allt närmare.

Som ni säkert har koll på har resultaten inte gått Uniteds väg på sistone. Visserligen har det bland annat inkluderat två bortamatcher och två förluster mot regerande mästarlaget Häcken. Men även mot på pappret enklare motstånd som Örebro och Hammarby har segrarna uteblivit.

”Lorre” har inte haft marginalerna med sig, speciellt mot Hammarby då hon var nära att göra mål hur många gånger som helst men bollen vägrade gå in.
– Det är klart att man hade velat göra mål men det som är positivt är ändå att vi skapade mycket lägen i den matchen. Och om vi fortsätter så framöver kommer vi att göra många mål, säger Loreta.

På Tunavallens läktare den gången fanns förbundskaptenen Peter Gerhardsson som förstås scoutar för fullt för att ta ut starkast möjliga svenska trupp till OS i Tokyo.
Känns det extra jobbigt att bränna lägen när han är på plats och ser det?
– Nej, jag tror att han kollar på alla matcher så det gäller för mig att bara fortsätta prestera i varje match.

Mycket har hänt vad gäller just OS-tillgängliga spelare den senaste tiden. Mittbacken Linda Sembrant skadade korsbandet och är borträknad, likaså positionskollegan Nilla Fischer som i går berättade att hon tackar nej på grund av stundande tillökning i familjen.
Men även i offensiven har de blågula tappat ett alternativ när Häckens Pauline Hammarlund också åkte på en allvarlig knäskada, något som skedde i matchen mot just Eskilstuna för en vecka sedan. Tråkigt givetvis, men öppningar för andra, som exempelvis Häckens mittback Emma Kullberg och så då Loreta, de två som syns på bilden ovanför.
– Klart att jag vill komma med till OS, det är mitt mål. Men det enda jag kan göra för att lyckas är som sagt att prestera så bra jag bara kan i varje match, betonar Lorre.

Närmaste möjligheten blir alltså mot Vittsjö på mors dag-söndagen. En kamp mellan två lag alldeles i mitten av OBOS Damallsvenskans tabell.
United har ju målat upp detta som revanschens år efter det kämpiga 2020.
Sex poäng hittills är förstås inte vad man hade hoppats på – men möjlighet är förstås långt ifrån borta och med tanke på att United avverkat de tre topplagen på första halvan av serien återstår fem matcher mot lag där möjligheterna till poäng och segrar rimligen är större.
Det har knorrats en del bland fansen om era prestationer hittills. Hur ser du på de sex första omgångarna, Lorre?
– Resultaten har inte alltid speglat matchbilden. Men jag tror att om vi fortsätter att trycka upp laget och etablerar spel på offensiv planhalva så kommer vi att lyfta i tabellen, säger hon och tillägger:
– Kommande matcher kommer att bli jätteviktiga för oss. Det gäller att ta så många poäng som vi bara kan.

Dela