Felicia förvånad över fina starten

Om Eskilstuna United ska avancera från gruppspelet i Svenska Cupen krävs troligen seger mot Hammarby i söndagens drabbning på Tunavallen.
Inför matchen har vi pratat med nyförvärvet Felicia Saving som varit en positiv överraskning på försäsongen.

Felicia hämtades från just Bajen i slutet av förra året och har redan gjort flera starka insatser på Uniteds innermittfält. Spelsinnet och blicken för att hitta rätt passning och lägga bollen dit med bra precision har hon redan bevisat finns i verktygslådan.
– Jag själv är lite förvånad över att jag lyckats komma in i det så pass snabbt. Men jag har fått mycket hjälp av medspelarna och tränarna så de har underlättat mycket för mig. Assisten till Loreta mot Djurgården är kanske det jag är mest nöjd med hittills, det var skönt att komma in i poängprotokollet. Men jag har mycket kvar att jobba på. Att göra det enklare för mig själv och spela det enkla alternativet, minska antalet felpassningar, summerar Felicia.

Tycker du att steget upp till högsta divisionen varit lättare att ta än du trodde?

– Svårt att säga. Det är fortfarande försäsong och jag tror att många lag kommer att bli bättre till seriestarten. Men hittills känner jag att det varit rätt likt det jag hade föreställt mig när jag skrev på för United.

Som Hammarbyspelare så sent som 2020 är givetvis Felicia rätt person att fråga om vad det är för typ av motståndare som kommer till Tunavallen. Den allsvenska nykomlingen har bland annat värvat Umeås spelmotor Fanny Hjelm Rönnlund och Piteås offensiva krafter Madelen Janogy och Nina Jakobsson.

– Men många är kvar från förra säsongen så jag känner de flesta rätt bra. Hammarby är ett spelskickligt lag som jag tror kommer att försöka hålla bollen längs backen så mycket som möjligt och, precis som vi, gå för tre poäng så det lär bli en jämn och tuff match.

Har du blivit Eskilstunabo ännu och har du kommit in bra i nya laget?

– Jag bor fortfarande kvar i Stockholm men jag flyttar hit i april, pendlandet börjar bli lite tröttsamt nu. Jag känner absolut att jag kommit in bra i laget. Det är alltid svårt och nervöst i början men för varje dag som går lär man känna alla mer och mer. Sedan tycker jag verkligen att alla varit välkomnande och bjuder alltid in till att hänga med på grejer utanför fotbollen. Det är jag väldigt glad och tacksam över.

Förutom träningsmatchandet har ni som läser detta kanske även noterat att United fått både ett nytt klubbmärke och en ny matchtröja samt lanserat en ny kampanj kallad Jag2030. Vi passar förstås på att fråga vad Felicia tycker om de här tre sakerna:

– Jag tycker att både klubbmärket och matchtröjan är riktigt snygga. Kampanjen Jag2030 betyder mycket för mig, det är ett viktigt ämne som absolut är värt att lyfta och prata mer om. Häftigt att klubben väljer att satsa på en sådan sak. Dels för föreningen i sig, dels för att unga tjejer ska ha möjligheten att uppnå sina drömma inom fotbollen.

United och Hammarby kommer båda till spel med tre poäng och 3-0 i målskillnad. Då Bajen har en på pappret enklare uppgift, Sundsvall hemma, i sista omgången är det alltså väldigt viktigt för United att lyckas vinna det inbördes mötet.

– Ja, jag tror att vinst är ett måste för jag har svårt att tro att Sundsvall ska kunna ta poäng av Hammarby sedan. Om vi fixar en seger sätter vi oss i en bra sits inför sista matchen mot Örebro, säger Felicia Saving.

Dela