”Tittat på idéer som löser den frågan”

Mycket spännande läge för vårt Eskilstuna United i dag.
Om segersviten (och kanske även hållna nollan) förlängs hemma mot Piteå så skaffar vi oss fyra poängs marginal bakåt i jakten på den tredje Champions League-platsen.
Som vanligt bjuder Munken på sina funderingar inför avspark.

Vi inledde hösten med en övertygande seger i Stockholm och den här veckan har vi dessutom kunnat se Häcken besegra båda lagen närmast bakom i tabellen av OBOS Damallsvenskan.
Det har alltså lett till den intressanta möjligheten som beskrevs här ovan.
Men Piteå har varit ett klurigt lag att besegra, så här säger tränare Munken:

Hej! 
Piteå på Tunavallen, en historiskt svår uppgift och vi förväntar oss ingenting annat idag. Enkelt uttryckt är de välorganiserade och beredda att jobba hårt. Vi minns gärna vårens möte där vi löste uppgiften på ett bra sätt.

Omstarten i OBOS Damallsvenskan har varit intressant att följa. Vår prestation mot Hammarby är vi nöjda med, särskilt första halvlek. Vi var väldigt aktiva i både försvars- och anfallsspel vilket gav oss en flygande start. Tack vare de tidiga målen fick vi ett starkt momentum och ökad trygghet i genomförandet av vår matchplan.

Inför dagens match är Elise avstängd efter att ha fått sin tredje varning. Under veckan har vi därför tittat på några idéer som löser den frågan. Vi har inte haft full träningsvecka på alla men glädjande nog var alla på plats under fredag och lördag. Totalt sett kommer vi från en bra träningsvecka.

Jag hoppas vi ses i eftermiddag, jag vill verkligen poängtera att publikens återkomst till arenorna har haft så positiv påverkan på våra prestationer.
Vi mår bra av ert stöd. Ni är viktiga och låt det höras att vi spelar hemma!!
Välkomna!

Avslutningsvis, vid dagens match kommer våra spelare att göra en manifestation för att hylla sina förebilder.
Mitt bidrag kommer här, jag lånar det från Kent och textraderna i Elite

Min släkt är full av hjältar
Decennier av slit
Brustna hjärtan, trötta leder
Deras stolthet bar mig hit

Munken

Dela